5.9.2018 klo 15:35
Uutinen

Pekka Kääriäinen syöttää ja juottaa messuvieraat Saksassa

Suomi on tammikuussa järjestettävän maailman suurimman ruoka-alan kuluttajamessutapahtuman kohdemaa. Suomi esittäytyy Saksassa pidettävillä Grüne Woche -messuilla omassa hallissaan teemalla ”Grüße aus der Wildnis – Greetings from the Wild.” Messuilla nähdään myös yrityksiä ja yrittäjiä Kanta-Hämeestä.

Messuvieraat pääsevät tutustumaan suomalaisiin makuihin kokkimaajoukkueen huippuammattilaisten valmistamina koko messujen ajan. Messuvieraiden lisäksi Kokkimaajoukkue hoitaa Grüne Wochen edustustarjoilut sekä 3 500 henkilön avajaisbuffetin. Bryggeri Helsinki in Berlin lammilainen ravintoloitsija Pekka Kääriäinen vastaa messuravintolan ruoka- ja juomapuolen toteutuksesta yhteistyössä kokkimaajoukkueen kanssa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry ja Suomen kokkimaajoukkue ovat sopineet yhteistyöstä messuilla. Yhteistyön tavoitteena on viestiä näyttävästi monipuolisesta suomalaisesta ruokaosaamisesta, kuten arktisesta ruuantuotannosta, vastuullisesti puhtaan luontomme antimista tuotetusta ruuasta, markkinoida Suomea houkuttelevaa ruokamatkailumaana sekä tukea mukana olevia yrityksiä rakentamalla yhteistä Suomi-ruokabrändiä.

– Yhteistyö on meille tärkeä, sillä ruoka-alamme näkyvyys ja ruokavienti auttavat maatalouttamme kannattavaan kasvuun. Suomessa kestävät tuotantotavat ja arktiset olosuhteet voidaan nostaa vahvuuksiksi, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila toteaa.

Maakunnat ovat Suomen osastolla vahvasti esillä. Suomesta messuille on tällä haavaa lähdössä yli 50 yritystä, joitain myös Kanta-Hämeestä. Yritykset ja keskeisimmät yhteistyökumppanit vahvistuvat ja julkistetaan tarkemmin syyskuun aikana.

Messuilla vierailee vuosittain yli 400 000 kuluttajaa ja tuhansia median edustajia. Messut ovat myös tärkeä verkostoitumis- ja kokoontumispaikka maatalousalan päättäjille ja vaikuttajille ympäri maailman. Messutapahtuman yhteydessä luodaan kuluttajien lisäksi kontakteja saksalaisten kauppaketjujen ja ravintolatukkujen sisäänostajiin.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyrityssanomat.fi