8.2.2018 klo 17:20
Uutinen

Pelko 300 kilometrin ajomatkasta ei toteudu: Kauppa saa toivomansa Postin pakettiautomaatin

Rajakaupassa Inarissa työskentelevä Jaana Kekäle hämmästeli tammikussa Postin päätöstä muuttaa kuitattavien postilähetysten kotiinkuljetus maksulliseksi. Vaihtoehtona olisi ollut hakea lähetykset lähipostista, 150 kilometrin päästä.

Yrittäjät.fi:n jutussa Kekäle toivoi, että Nord1-Market saisi tiloihinsa pakettiautomaatin.

– Olemme tiedustelleet sitä jo pitkään. Ensin saimme vastauksen, että käyttäjiä on liian vähän, sen jälkeen tuli vastaus, että niitä on liian paljon, Kekäle totesi haastattelussa.

– Tyytyisimme myös siihen, että Posti palauttaisi ilmaiset kuljetukset.

Kekäleen toive pakettiautomaatista toteutuu. Posti kertoo avaavansa maaliskuussa automaatin Nord1-Marketiin.

Postin mukaan alueelta on etsitty yhteistyökumppania siitä lähtien, kun Sevettijärvellä sijainnut palvelupiste jouduttiin lopettamaan vuonna 2015 yrittäjän lopetettua toimintansa. Posti kertoi tilanteesta Yrittäjät.fi:lle 16. tammikuuta.

– On tosi hieno asia, että Sevettijärvi-Näätämön postipalvelujen järjestämiseen löytyi vihdoin positiivinen ratkaisu. Saimme Nord1-Marketista erinomaisen yhteistyökumppanin. Kauppa tarjoaa muiden päivittäispalveluiden yhteydessä hyvän paikan automaatille. Alueella on toivottu pakettiautomaattia, joka parantaa nyt asukkaiden pakettipalveluja, sanoo johtaja Anna Lehtonen Postin palvelupisteverkostosta yhtiön tiedotteessa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme tänne Smartpost-automaatin ja näin ollen pystymme palvelemaan asiakkaitamme vieläkin paremmin. Toivotamme kaikki kyläläiset rohkeasti tutustumaan uuteen pakettiautomaattiin, sanoo Nord1-Marketin kauppias Juha Kekäle.

Postilla on tällä hetkellä lähes 1 500 palvelupistettä, joista pakettiautomaatteja on lähes 600.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Jaana Kekäle ja iStockphoto