19.10.2017 klo 21:54
Uutinen

Pentikäinen pohtii parlamenttia

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina palaavansa kotimaan politiikkaan. Ensimmäisellä varasijalla oleva kansanedustaja Elsi Katainen on jo korvaamassa tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi siirtymässä olevan Hannu Takkulan, joten seuraavalla varapaikalla on Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Minun on otettava asiaan kantaa, jos Väyrynen palaa. Pitää miettiä rauhassa ja keskustella sekä työnantajani että perheeni kanssa, jotta päätökseni on valmis, jos tämä realisoituu.

– Tilanteeni EU-vaalien jälkeen on muuttunut. Olin vaalien aikaan itse yrittäjä ja vapaa lähtemään, mutta nyt olen yrittäjäjärjestön palveluksessa. Toki perustelujen täytyy olla painavat, jos pyytää eroa tehtävästä, johon äänestäjät ovat valinneet, vastaa Mikael Pentikäinen Joensuussa.

Joensuussa alkaa perjantaiaamuna Yrittäjäpäivät yrittäjäjärjestön liittokokouksella.

”Tilanne aidosti auki”

Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen sanoo tilanteen olevan vielä ”aidosti auki”.

– Vielä on liian aikaista sanoa oikeastaan mitään. Mikaelin täytyy pohtia asiaa omalta kohdaltaan ja sitten me arvioimme asian yhdessä järjestön kannalta. Sen jälkeen päätös mahdollisesta toimivapaasta tehdään Yrittäjien hallituksessa. Sitä päätöstä on turha ennakoida.

– Yrittäjien kannalta EU on tärkeä, koska iso osa yrityksiä koskevasta sääntelystä lähtee unionista. Siinä mielessä parlamentti on merkittävä paikka nähdä ja tehdä EU-vaikuttamista suomalaisten yritysten hyväksi, joten päätöstä on harkittava tarkoin, sanoo Mäkynen.

Missä vaiheessa Pentikäisen työ Yrittäjissä on?

– Meneillään on isoja asioita sekä vaikuttamisen että järjestön uudistamisen saralla. Mikaelin rooli on tärkeä, mutta meillä on tällä hetkellä erittäin pystyvä organisaatio viemässä asioita eteenpäin.

toimitus(at)yrittajat.fi