9.8.2021 klo 10:01
Uutinen

Perheyritys on elämäntapa

Teksti Kirsi Seppälä/Somero-lehti

Arvo-pappa ja Jorma-äijä olisivat tyytyväisiä nähdessään 60-vuotiaan, kuivureita valmistavan Arskametallin tänään. Toimitusjohtaja Janne Käkönen ja toimistopäällikkö Jari Käkönen ovat vahvasti sitoutuneet perhe-yritykseen. Uusi-logo otettiin käyttöön yrityksen tasavuosien kunniaksi lokakuussa, kun uusi myyntikausi alkoi.
– Brändi-kuvaa, johon logokin kuuluu, pitää välillä uudistaa, Janne Käkönen nauraa.
Uudistumista yrityksessä tapahtuu kaiken aikaa. Vaikka kuivurien perustekniikka on edelleen samanlainen kuin ennen, kuivurit räätälöidään nykyään valmiista osista ostajan tarpeiden mukaisiksi. Tänä päivänä tehdään muun muassa erä-, jatkuvatoimisia-, kaksoiskuivuri-periaatteella toimivia-, tasalattiamalli- ja vaunu-kuivureita. Lämmitysmuodon voi halutessaan valita kaasusta, bioenergiasta tai öljystä.
Työvaiheista moni on automatisoitu, ja se näkyy työn jäljessä. Enää ei porata ja rälläköidä metallia käsin, kuten vuonna 1958, jolloin Arvo Arnold ”Arska” Käkönen perusti kuivuriyrityksen.
Jorma Käkönen osti isältään Arvolta yrityksen vuonna 1981. Hänen jäädessään eläkkeelle tammikuussa vuonna 2010 Janne ja Jari Käkönen jatkoivat yrityksen pyörittämistä.
Ei tarvitse omata kummoisiakaan ennustajan lahjoja, kun voi sanoa Arskametallin siirtyvän hyvässä kunnossa seuraavallekin sukupolvelle – jos he haluavat itse jatkaa yritystä.

Lisää Lehtiluukku: Paikallislehti Somero 4.9.2018

Julkaistu: 4.10.2018 | 20:09