Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Emil Bobyrev
22.10.2022 klo 13:57
Uutinen

Petri Salminen jatkaa Suomen Yrittäjien puheenjohtajana – Tulos ratkesi toisella kierroksella: ”Järjestö rakensi varsinaisen draaman”

Petri Salminen on Suomen Yrittäjien puheenjohtaja myös seuraavat kaksi vuotta.

Valinnan teki Suomen Yrittäjien liittokokous lauantaina Tampereella. Puheenjohtajavaali ratkesi toisella kierroksella, jolla istuva puheenjohtaja Petri Salminen sai 962 ääntä ja vastaehdokas Anne Niemi 855 ääntä.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella oli mukana kolme ehdokasta. Anne Niemi sai ensimmäisellä kierroksella 835 ääntä, Petri Salminen 806 ääntä ja Petri Roininen 171 ääntä. Kun kukaan ehdokkaista ei ensimmäisellä kierroksella saanut ehdotonta enemmistöä, mentiin toiselle äänestyskierrokselle.

Järjestöä viimeiset kaksi vuotta luotsannut jyväskyläläinen Salminen, 41, on myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja tarjoava yrittäjä Salminen & Tikka Oy:ssa ja konepajateollisuudessa toimivan perheyrityksen AJ-Tools Oy:n osakas.

Salminen on myös eurooppalaisen pk-yrittäjien kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtaja.

– Olihan tämä tiukka jännitysnäytelmä. Yrittäjäjärjestö rakensi varsinaisen draaman. Ehdokasasetelma oli osaamiseltaan tasavertainen, Salminen kehui äänestystuloksen ratkettua.

”Olemme läpivalaisseet kehittämiskohteita. Nyt tiedämme, miten parantaa juoksua. Ja piru vieköön, tehdään se yhdessä.”

Petri Salminen

Kiitospuheessaan Yrittäjien liittokokousväen edessä Salminen lupasi lähteä rakentamaan suomalaisen yrittäjyyden tulevaisuutta.

– Olemme läpivalaisseet kehittämiskohteita. Nyt tiedämme, miten parantaa juoksua. Ja piru vieköön, tehdään se yhdessä, Salminen iloitsi.

Äänestystä uudelleenvalittu puheenjohtaja kehui paitsi jännittäväksi, myös ennakoimattomaksi. Hän kertoi siitä huolimatta luottaneensa omiin mahdollisuuksiinsa koko vaalikamppailun ajan.

– Järjestön päätöksiä ei koskaan kannata lähteä ennakoimaan. Tulos oli varsin tiukka, mutta en voi sanoa, että se oli yllätys. Luotin omiin mahdollisuuksiini. Siihen, että olen hoitanut tehtävää sillä persoonalla mikä syntymässä minulle on annettu. En ole sitä muuttanut, enkä aio jatkossakaan muuttaa. Valitsin linjani kaksi vuotta sitten ja oletan, että se on ollut oikea ja kantaa jatkossakin.

Heti juhlien jälkeen Brysseliin

Salmisen mukaan tulevasta talvesta tulee yrittäjäjärjestön kannalta kiireinen, sillä edessä on kevään eduskuntavaaleihin liittyvä vaikuttamistyö.

– Viestimme ehdokkaiden ja puolueiden suuntaan siitä, mitä yrittämisen todellisuus on tällä hetkellä Suomessa. Tärkeää on myös vaikuttaminen liittyen hyvinvointialueiden käynnistämiseen. Meidän pitää pystyä tuomaan ensiarvoinen lisäarvo, minkä palvelusetelit mahdollistavat. Energiakriisi sen sijaan edellyttää meiltä vaikuttamistyötä etenkin, jos yritysten maksukyky tai toimintaedellytykset kriisin seurauksena muuttuvat. Puuhaa todella riittää!

Yrittäjäjärjestön juhlien päätyttyä Salminen aikoo ottaa aikaa myös perheelleen ja läheisilleen.

– Perheen kanssa paras tapa juhlistaa on se, että kun kalenteri niin sallii, otetaan aikaa puhtaasti läheisille ihmisille.

Arkiseen työhön Salminen palaa välittömästi huomenna, kun Valtakunnalliset yrittäjäpäivät Tampereella on taputeltu.

– Huomenna lähtee kone Brysseliin. Lähden Yrittäjien paikallisen toimiston sidosryhmien tapaamiseen. Sitä ennen juhlitaan yrittäjägaalassa.