24.4.2024 klo 09:53
Uutinen

Pirkanmaan Yrittäjät: ”Teimme aktiivisen valinnan uudistua isosti”

Pirkanmaan Yrittäjien mukaan yhdistyksen strategiassa on suuria uudistumisen tavoitteita.

Pirkanmaan Yrittäjien tilannetta on viime päivinä käsitelty julkisuudessa. Aluejärjestö julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa käsiteltiin yhdistyksen parin viime vuoden kehitystä.

– Teimme vuonna 2022 Pirkanmaan Yrittäjissä aktiivisen valinnan uudistua isosti. Me kaikki tiedämme, että yhteiskunnalliset muutokset ovat valtavia. Niinpä me Pirkanmaalla haluamme kantaa vastuun uudistumisesta itse, emmekä muuttua vasta pakon edessä, tiedotteessa todetaan.

Aluejärjestön ylintä päätösvaltaa käyttävä vuosikokous on hyväksynyt voimassa olevan strategian, joka asettaa suuria uudistumisen tavoitteita.

– Näitä toteuttamaan rekrytoitiin uusi toimitusjohtaja keväällä 2022. Hän on yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa onnistunut uudistuksissa tavoitteiden mukaisesti: aluejärjestömme talous on vakaampi, ja jäsenmäärän lasku on taittunut, tiedotteessa jatketaan.

– Suomi on keskellä valtavaa yhteiskunnallista muutosta, ja tämä vaikuttaa myös yrittäjäjärjestön toimintaan. Meidän on pystyttävä kehittämään uusia toimintamalleja yrittäjyyden puolesta tehtävässä työssä – ja samalla joudumme myös luopumaan joistain vanhoista käytänteistä, tiedotteessa jatketaan.

– Muutos ei koskaan ole helppo, ja juuri silloin työnantajan rooli on oleellinen. Tehtävämme on sujuvoittaa uusien käytäntöjen oppimista ja lieventää väistämättömien muutosten aiheuttamaa henkistä painetta.

Pirkanmaan Yrittäjät korostaa olevansa vastuullinen työnantaja, jonka tehtävänä on pitää huolta koko henkilöstön jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

– Hallituksen vastuulla on huolehtia, että henkilöstö ja luottamushenkilöt puhaltavat yhteen hiileen – silloinkin kun liekkiä sytytetään uudella tavalla. 

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Pirkanmaan Yrittäjät on viime vuodet käynyt läpi muutosprosessia. 

– On muutettu toimintaa, jossa oli paljon uudistettavaa. Kuten tiedämme, kaikki eivät pidä muutoksesta ja se synnyttää myös kritiikkiä, johon pitää tietenkin suhtautua vakavasti, Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen sanoo, että vuosittain tehtävien henkilöstötutkimusten mukaan Pirkanmaan Yrittäjien tilanne on varsin hyvä.

– Samaa tukee henkilöstöltä saatu muu suusanallinen palaute. Olemme jatkuvasti yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjien kanssa monen henkilön voimin.

– Käsittääkseni Pirkanmaan Yrittäjissä ei ole erityisiä eli epätavallisia ongelmia.