6.3.2018 klo 09:37
Uutinen

Pitkäaikainen jäsen ja hallitustyöskentelyn veteraani puheenjohtajaksi

Hattulan Yrittäjien uusi puheenjohtaja Jarmo Valo on yhdistyksen hallitustyöskentelyssä jo veteraani. Hän on ollut mukana Hattulan Yrittäjissä aktiivisena jäsenenä vuodesta 1996, jolloin aloitti yrittäjänä. Yrittäjien hallituksessa hän on toiminut 2000-luvun puolestavälistä.

Valon yritys Hattulan Hirsi Oy rakentaa hirsirakennuksia pääasiassa mittatilaustyönä. Yrityksen perusti Valon isä Veijo sivutoimisena 1990. Myös hän oli yrittäjien jäsen.

– Hirsiosaamisen perusta tulee äitini suvun puolelta. Äidin isä sahasi talvet Alajoen sahalla veljensä kanssa, ja kesät rakensi hirsimökkejä. Siellä itsekin tein ensimmäiset työni omiin nimiini, Valo kertoo.

Valon mukaan yhtenä haasteena Hattulassa on yrittäjien ja kunnan välinen yhteistyö. Hankaluutta tähän on tuonut lähinnä se, että kunnanjohtaja on vaihtunut varsin tiuhaan.

Valon on tyytyväinen Hattulan Yrittäjien hallitukseen, koossa on hyvä porukka. Tärkeänä hän pitää hallitukseen kuulumattomien jäsenten aktivoimista. Hän arvelee, että yrittäjiä kokoava foorumi tarvitaan.

– Ensimmäiset aamukahvit on jo pidetty. Tilaisuudessa tuli jo hyviä kehitysideoita esiin, esimerkiksi yritysrekisteriin liittyen.

Jarmo Valo vetää harrastuksenaan Hattulassa lennokkikerhotoimintaa. Hän on muun muassa osallistunut vuodesta 1986 lennokkileirille ja -kilpailuun, joka järjestetään alkukesästä. Harmittavasti aina yhtä aikaa Hattula-päivän kanssa. Päivä toreineen on yksi näkyvimpiä Yrittäjien voimanponnistuksia kunnassa.

– Hattula-päivä järjestetään ensi vuonnakin, se on varmaa, hän sanoo.

Lennokkien lisäksi Valo harrastaa järjestötoimintaa ja pyöräilee. Vuoden mittaan fillarin mittariin kertyy noin 4000 kilometriä.

– Lennokkihommissa ja fillaroidessa pääkoppa tyhjenee. Se on sitä omahuoltoa, joka on tärkeätä yrittäjillekin, hän toteaa.

Hämeen Yritysviestintä/KS
toimitus@hameenyrityssanomat.fi