18.9.2023 klo 07:56
Uutinen

PK-yrittäjien lakikumppani

Fenno on vuonna 2017 perustettu asianajotoimisto, jolla on kymmenen toimistoa ja viitisenkymmentä työntekijää ympäri Suomea. Yrityksen asiakkaita ovat pääasiassa pk-yritykset, joita toimistot palvelevat paikallisesti. Repertuaariin kuuluu muun muassa yritysten sopimus- ja yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt, vero- ja työoikeus sekä vahingonkorvaus- ja vakuutusasiat. Lisäksi Fenno hoitaa myös yrittäjien omat henkilökohtaiset lakiasiat. Fenno on myös jo vuosia toiminut Suomen Yrittäjien kumppanina jäsenyrityksille tarjottavassa maksuttomassa Lakipuhelin-palvelussa.

Kirkkonummelainen asianajaja Markus Laakkonen on yksi yrityksen omistajista. Hän kertoo, että asiakas on heille ennen kaikkea kumppani ja toisinpäin; kun ymmärrämme toisiamme ja asiakkaamme liiketoiminnan, niin myös heidän lakiasioiden hoitaminen on sujuvampaa.

– Yrittäjinä meillä on myös itsellämme liiketoimintaymmärrystä ja kykyä edistää asiakkaidemme etua. Puhummekin toimistomme sisällä mieluummin omistajuudesta kuin osakkuudesta; se kertoo enemmän siitä vastuullisuudesta, mitä työssämme noudatamme.  

Laakkonen liittyi keväällä Kirkkonummen Yrittäjiin; kumppanuus on hänelle siihen looginen jatko. Isossa kuvassa Laakkonen näkee Kirkkonummella tapahtuvan positiivista kehitystä: kuntaan investoidaan ja keskusta-alueita kehitetään.

– Olen käynyt jo muutamissa yrittäjien aamutapaamisissa. Minusta nämä tilaisuudet ovat tärkeitä verkostoitumisen muotoja, niissä syntyy hyviä keskusteluja ja kenties yhteistyömahdollisuuksiakin. Ainakin itse hyödynnän mieluiten paikallista osaamista, kun ostan palveluja. Minua saa mielellään tulla jututtamaan eikä mittari lähde heti käyntiin, Laakkonen naurahtaa.