17.2.2017 klo 17:08
Uutinen

Pk-yrityksille 62 miljoonan euron rahasto

Pääomasijoittaja Folmer Management on koonnut rahaston, jonka on tarkoitus kehittää kotimaista yrityskenttää.

Kotimaisiin pk-yrityksiin keskittyneen Folmer Managementin kokoama rahasto on jatkoa sen Folmer Equity Fund I Ky -rahastolle.

Uusi rahasto on suunnattu kotimaisille pk-yrityksille, joiden liikevaihto on 2–50 miljoonaa euroa ja yritysarvo 3–15 miljoonaa euroa. Folmer Equity Fund II:n tekemät sijoitukset ovat enemmistösijoituksia. Sen tavoite on olla kohdeyritykselle kumppani rahoituksen, liiketoiminnan ja henkilöstöpääoman kehittämisessä.

– Näytöt ensimmäisestä rahastosta ovat hyviä: rahaston kuuden sijoituskohdeyrityksen liikevaihdot ovat kasvaneet vuositasolla keskimäärin selvästi yli 10 prosenttia. Tämä on saavutettu yhdessä yrittäjien kanssa muun muassa määrätietoisella strategiatyöllä, investoinneilla yritysten henkilöstöön sekä johtamisen tukemisella, kertoo Folmer Management Oy:n toimitusjohtaja ja partneri Sami Tuominen.

Rahaston pääsijoittajat ovat Euroopan investointirahasto (EIF), Tesi, Kasvurahastojen Rahasto II, Ilmarinen, Tradeka-sijoitus, OP Vakuutus, ELO, Folmer Management, OP-Eläkekassa ja OP-Henkivakuutus.

– Folmer auttaa täydentämään EIF:n olemassa olevaa portfoliota ja markkinainfrastruktuuria tarjoamalla vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja pohjoismaisille yrityksille, arvioi EIF:n Head of Lower Mid-Market Jean-Philippe Burcklen.

EIF:n sijoitus saa EU-tukea Euroopan komission rahoittamasta COSME-ohjelmasta.

toimitus@yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita