9.7.2018 klo 08:49
Uutinen

Pohjois-Karjalan Yrittäjien alle syntyi uusi naisyrittäjäverkosto

Pohjois-Karjalan Yrittäjänaiset ry on toiminut vuodesta 1950 asti tukien pohjoiskarjalaisten naisyrittäjien toimintaa. Useiden vuosien ajan jäsenmäärät ovat tippuneet huomattavasti samalla kun valtakunnallinen Suomen Yrittäjänaiset ry on nostanut jäsenmaksujaan (Pohjois-Karjalan Yrittäjänaiset ry on valtakunnallisen Suomen Yrittäjänaiset ry:n paikallisyhdistys).

Kahvila Forumissa 5.6. pidetyssä Pohjois-Karjalan Yrittäjänaiset ry:n yhdistyskokouksessa päädyttiin yksimielisesti yhdistystoiminnan purkamiseen. Yhdistys katsotaan virallisesti puretuksi, kun purkautumisesta on tehty merkintä yhdistysrekisteriin.

Syynä yhdistystoiminnan purkamiselle on yllä mainittu jäsenmäärien jatkuva lasku, sekä jäsenmaksujen suuruus suhteessa valtakunnalliselta liitolta samaan tukeen, jotka yhdessä tekevät yhdistyksen toiminnan taloudellisesti mahdottomaksi.

Pohjois-Karjalan Yrittäjänaiset ry:n jäljelle jäävä varallisuus lahjoitetaan Naisten Pankille ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:lle naisyrittäjyyden edistämiseen.

Pohjois-Karjalan Yrittäjänaisten henkinen perintö ja naisyrittäjien tukiverkosto jää kuitenkin elämään Pohjois-Karjalaan Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n alaisuudessa toimivana vapaana naisyrittäjä verkostona, joka tulevaisuudessa edistää samoja asioita joita Pohjois-Karjalan Yrittäjänaiset ry on edistänyt (naisyrittäjien verkostoituminen, vertaistuki ja hyvinvointi).