14.1.2019 klo 08:24
Uutinen

Pohjois-Karjalasta ehdolla kaksi yrittäjäyhdistystä vuoden parhaaksi

Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä kahdeksassa eri kategoriassa. Finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Parhaat palkitaan Vaikuttajafoorumissa lauantaina 1.2.2018 Silja Europalla.

Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä, 200–500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi palkitaan Vuoden toimialajärjestö, Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä, Vuoden viestijä.

Ilomantsi ja Liperi ehdolla

Ilomantsin Yrittäjät on ehdolla kategoriassa 100-199 jäsenyritystä.

Ilomantsin Yrittäjät käy jatkuvaa keskustelua niin viranhaltija- kuin luottamushenkilöjohdon kanssa. Kunnasta kysytään Yrittäjien arviota usein, varsinkin jos kyse on elinkeinohankkeista. Viime vuoden konkreettisena yhteistyönä oli tiivis ja tuloksellinen yhteistyö koulutoimen kanssa.

Yhdistys toimii aktiivisesti paikkakunnalla järjestettävien tilaisuuksien aikaan tarjoten ruokailua, saunaa yhteistyökumppaneille, esittelee toimintaansa, tarjoaa ruishuttua yhteistyössä paikallislehden kanssa, järjestää yrittäjien hyvinvointiin liittyviä seminaareja, joulunavauksen yhteydessä myyjäisiä, ja on haluttu kumppani tapahtumissa.

Yhdistys on hyvin vahvana kantamassa yhteiskuntavastuuta paikkakunnalla. Se on vaikuttanut hyvin voimakkaasti siihen, että paikkakunnalla yrittäminen koetaan niin tärkeänä, se on siis elinvoima kysymys, ei ideologinen. Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä kunnan, seurakuntien, paikallislehden, eri järjestöjen jne kanssa. Se on tällä hetkellä paikkakunnan järjestökentässä yksi aktiivisimmista ja näkyvimmistä toimijoista, kenties jopa näkyvin.

Liperin Yrittäjät on ehdolla vuoden viestijäksi.

Liperin Yrittäjät ovat puhuneet hankinta ja yritysvaikutusarvioinnin puolesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuvat kuntasuunnitteluryhmään niin elinkeinon kun maankäytön osalta. Tärkeää on, että yhdistys huomioidaan jo valmisteluvaiheessa ja heidän mielipiteitä kuunnellaan ja arvostetaan. Yhdistys on järjestänyt hankintatilaisuuksia, aamu/iltakahveja, Vapputapahtuman ja yhdistys järjestää vuosittain matkan ulkomaille. Heillä on salivuro, jossa pelataan porukalla. Tilaisuudet ja kokoukset ovat yleensä yrityksissä.

Viestintää on Somessa, paikallislehdessä, jäsentiedotteilla ja kirjeillä. Positiivisista yritysuutisista viestitään aktiivisesti. Pitkäjänteinen työ on tehnyt yrittäjät näkyväksi osaksi kunnassa. Tapahtumat, joita yhdistys on järjestämässä tai yhteistyökumppanina esim. Vappu, Koko Perheen talvitapahtuma, Uuden Vuoden ilotulitus. Koko perheen talvitapahtuma keräsi viime vuonna 3000 osallistujaa, joka on hyvä määrä 12000 asukkaan kunnassa. He ovat määrätietoisesti vieneet kouluihin asennetta, aina kannattaa yrittää.

Ehdotuksia palkittaviksi tuli ennätysmäärä

– Yhdistyksissä eri puolilla Suomea toimitaan mahtavasti yrittäjyyden hyväksi! Esiin nousee monipuolista yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimista, koulutusta, vaikuttavaa kuntayhteistyötä ja kaikkien kuntalaisten iloksi järjestettyjä tapahtumia, järjestöjohtaja Hanna Hietala Suomen Yrittäjistä sanoo.

– Palkitsemisen kautta tätä tärkeää työtä saadaan tuoduksi esille, niin että kaikki voivat ottaa siitä mallia.

Vaikuttajafoorumi kokoaa puheenjohtajia 383 Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä yhteen Helsinkiin ja Silja Europalle.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on Joensuussa kotipaikkaa pitävä Suomen Yrittäjien aluejärjestö, johon kuuluu 15 paikallisyhdistyksen kautta yli 2600 jäsenyritystä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjillä on vahva ja arvostettu asema yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten edunvalvojana, verkostona ja tukena Pohjois-Karjalassa.