10.5.2019 klo 12:21
Uutinen

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat saivat omat nimikkoyrittäjät

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on nimittänyt pohjoiskarjalaisille kansanedustajille omat henkilökohtaiset nimikkoyrittäjät. Viime eduskuntavaalikaudella kaikki Suomen Yrittäjien aluejärjestöt nimesivät ensi kertaa oman alueensa kansanedustajille omat nimikkoyrittäjät.

Tiedon välittyminen yrittäjien arjesta suoraan kansanedustajille on tärkeää. Siksi jokaiselle kansanedustajalle valitaan edelleen omasta vaalipiiristä nimikkoyrittäjä, joka auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä. Toiminta on nähty hyvänä, joten sitä päätettiin jatkaa.

– Nimikkoyrittäjältä kansanedustaja saa ensi käden tietoa, miten vaikkapa lainsäädäntö vaikuttaa yrittäjän arkeen. Järjestämme myös alueellisia tapaamisia nimikkoyrittäjille ja kansanedustajille, kertoo toimitusjohtaja Merja Blomberg Pohjois-Karjalan Yrittäjistä.

Nimikkoyrittäjien ja kansanedustajien yhteydenpidon on tarkoitus kestää koko vaalikauden. Esimerkiksi viime eduskuntavaalikaudella vihreiden Krista Mikkonen oli päivän oman nimikkoyrittäjän Erkki Nylundin yrityksessä Viherkasteen kasvihuoneella renkinä. Kansanedustaja Hannu Hoskonen teki tiivistä yhteistyötä nimikkoyrittäjän Esa Halttusen kanssa.

– Hannu Hoskosen kanssa lähdettiin tekemään soratieverkoston kuntoon saattamista. Se johti siihen, että saimme liikenneministerin kahteen kertaan käymään Kiteellä ja saimme kaksi kokeilualuetta Kiteelle ja Iisalmeen, joissa uusin soratien hoitomenetelmin saavutetaan paremmat lopputulokset, iloitsee Esa Halttunen nimikkoyrittäjätoiminnasta.

Kansanedustaja-nimikkoyrittäjäparit

Antikainen Sanna – Kärki Ella, Kärki Konsultit Ky, Nurmes

Eskelinen Seppo – Mertanen Asko, Kaucon Oy, Kontiolahti

Hoskonen Hannu – Halttunen Esa, Veekmas Oy, Kitee

Huttunen Hanna – Giray Ali, Arife Oy, Joensuu

Mikkonen Krista – Komsa Suvi, Komart Ky, Lieksa

Mäkisalo-Ropponen – Urjanheimo Hannu, Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilona Oy, Ilomantsi

Vehviläinen Anu – Laakkonen Kirsi, Dementiahoitokoti Aatos Oy, Tohmajärvi

Wihonen Jussi – Nevalainen Mika, Tuomarniemen Kartano, Outokumpu

Neljä yrittäjätaustaista kansanedustajaa Savo-Karjalasta

Eduskuntavaaleissa tuli valituksi 34 yrittäjätaustaista edustajaa koko maan alueelta. Se on 17 prosenttia kaikista kansanedustajista. Savo-Karjalan vaalipiirin alueen yrittäjätaustaiset kansanedustajat ovat Markku Eestilä, Hannakaisa Heikkinen, Hanna Huttunen ja Jussi Wihonen. Työnsä päättävässä eduskunnassa oli 47 yrittäjäedustajaa.

– Yrittäjäedustajien määrä laski, mutta on edelleen hyvä. Tällä porukalla yrittäjien äänen pitäisi kuulua eduskunnassa. Lisäksi on paljon edustajia, jotka eivät ole yrittäjiä mutta joilla on erittäin hyvä yrittäjyyden tuntemus, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi.