10.11.2022 klo 08:45
Uutinen

Polttoainetukea jaettu jo 12 miljoonaa – Hakemuksista hyväksytty yli 90 prosenttia

Kuljetusalan polttoainetukea on hakenut tähän mennessä hakenut noin 4 500 yritystä.

Kuljetusalan polttoainetuen haku käynnistyi marraskuun alussa. Keskiviikon tietojen mukaan Valtiokonttori on saanut runsaassa viikossa noin 4 500 hakemusta, joista on jo käsitelty noin 3 500.

Valtiokonttoriin saapuneista tukihakemuksista on hyväksytty 93,5 prosenttia. Polttoainetukea on tähän mennessä myönnetty noin 12 miljoonaa euroa.

Kuljetusyritysten edunvalvoja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kiittelikin viime viikolla tiedotteessaan hakuprosessin nopeutta.

Marraskuun loppuun aikaa

Polttoainetuen hakuaika päättyy 30. marraskuuta. Kuljetusyritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorista sähköisellä lomakkeella. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, on hakemus näistä molemmista tehtävä samalla kertaa. 

Polttoainetuen pääkohtia 
Tuki haettavissa marraskuun 2022 aikana
Tukikausi: 1.2. –30.4.2022 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa liikennelupa tai rekisteröityminen tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla sekä y-tunnus, 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa hallinnassaan luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröity ajoneuvo 
Tukea saa kuljetustoiminnassa käytettyyn polttoaineeseen sekä työkoneissa käytettyyn polttoöljyyn 
Tuen määrä 5 % polttoainekuluista, ei tarveharkintaa 
Alin palautettava määrä 250 euroa, tuen yritys- / konsernikohtainen enimmäismäärä 400 000 euroa
Polttoainetukeen ovat oikeutettuja myös taksiautoilijat. Tukea voivat saada ne yritykset, joilla on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä (1.2.2022) voimassa oleva liikennelupa, taksilupa tai taksiliikennelupa. Tukea voi saada myös yritys, joka oli tukikauden ensimmäisenä päivänä rekisteröitynyt tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla.
Tukea haetaan Valtiokonttorista. Lisätietoa löydät täältä.

Toimitus
Toimitus