28.3.2019 klo 14:57
Uutinen

Porin Yrittäjien hallituksen jäsen Timo Wallin Porin Vesibussiristeilyt Oy, Satakunnan vuoden matkailuyrittäjä 2019 lämpimät onnittelut!

Satakunnan Matkailuyrittäjät ry on valinnut vuoden 2019 matkailuyrittäjäksi Timo Wallinin Porin Vesibussiristeilyt Oy:stä. Palkinto luovutettiin Satakunta hyvää kohdetta -tilaisuudessa Raumalla 28.3.2019.

Hulluutta, pitkäjänteisyyttä ja yhdessä tekemistä

Timo Wallinin pitkä ja värikäs ura matkailuyrittäjänä on vertaansa vailla. Miten pienestä Porin Pihlavassa varttuneesta pojasta kasvoi sukellusveneen omistaja Ruotsin suuriin satamiin ja lopulta kippari Ms Charlotan ruoriin Kokemäenjoelle ja vierasveneyrittäjä Reposaareen.

Yrittäjyys on aina ollut tavalla tai toisella osa Timo Wallinin elämää.

Moni ystävä ja perhekin pudisteli päätään, kun Timo aikoinaan kertoi ideastaan ostaa sukellusvene, kunnostaa se ja tehdä siitä matkailunähtävyys. Timo työntekijöineen kiersi sukellusveneensä kanssa 15 vuoden aikana Ruotsin rannikon ja pääsi suuriin satamiin parhaille paikoille. Kielitaito ja neuvottelutaidot isojen johtajien kanssa karttuivat ja loivat pitkäjänteistä henkistä pääomaa pärjätä matkailualalla.

– Olihan se melkoista tivolia ja elämänkokemusta karttui, pohtii Timo Wallin.

Matkailualan yrittäjänä toimiminen Porissa, omilla kotikulmilla, kiinnosti Timoa, ja niinpä 90-luvun lopulla hän hankki omistukseensa risteilyalus m/s Charlotan ja vierasvenesataman Reposaaresta.

– Sukellusvenevuosien jälkeen sitä on positiivisella tavalla asettunut porilaiseksi kippariksi, Timo Wallin kertoo hymynkare suupielessään.

Matkailun edistäminen Porissa ja koko Satakunnassa on Timolle sydämenasiana. Hän on ehtinyt olla monessa mukana, mm. Yyterin kehittämisessä, Kaljaasi Ihanan ensiaskelissa ja Loma-asuntomessujen puuhaamisessa Poriin sekä monissa luottamustehtävissä esim. Karhuseutu Leaderin puheenjohtajana ja Porin sekä Satakunnan Yrittäjien hallituksessa.

Timon mukaan matkailussa on vielä paljon tehtävää Satakunnassa, vaikka eteenpäin onkin menty.

– Tärkeää on tehdä töitä yhdessä matkailun eteen, niin kunnat, kehittäjät kuin yrittäjätkin. Kuntien tulisi ymmärtää, että matkailua kannattaa edistää ja siihen kannattaa satsata, kannustaa Timo Wallin.

Satakunnan Vuoden Matkailupalkinto luovutetaan yritykselle, taholle tai henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti Satakunnan matkailun hyväksi.

– Timo Wallinin pitkäjänteinen ja sitoutunut työ Satakunnan matkailun edistämiseksi sekä liiketoiminnan ja asiakaslähtöisyyden kehittäminen olivat palkinnon myöntämisen tärkeimmät perustelut, kertoo Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Terja Wahlberg.

Lisätiedot:

Satakunnan Matkailuyrittäjät Timo Wallin
Terja Wahlberg, p. 050-471 0715 Porin Vesibussiristeilyt Oy p. 0400-329 831

puheenjohtaja@visitsatakunta.fi info@porinvesibussiristeilyt.fi

www.visitsatakunta.fi www.porinvesibussiristeilyt.fi ja www.marinamerilokki.fi

Satakunnan Matkailuyrittäjät ry on maakunnallinen yhdistys, joka edistää matkailuyrittäjien yhteistoimintaa, toimii matkailuyrittäjien edunvalvojana sekä edistää Satakunnan kuntien yhteistyötä matkailualan elinkeinojen osalta.

Terveisin

Terja Wahlberg

puheenjohtaja

Satakunnan Matkailuyrittäjät

P. 050-4710 715

www.visitsatakunta.fi