Jesse Berglöf on Vuoden 2021 Porvoon yrittäjä. Kuva Oscar Lindell
1.11.2021 klo 19:39
Uutinen

Porvoon Vuoden yrittäjä 2021 on 125-vuotiaan Kiviveistämö Berglöf Oy:n yrittäjä Jesse Berglöf – Ruokapaikka Hanna Maria palkittiin Vuoden palvelevana perheyrityksenä

Kiviveistämö Berglöf ja Ravintola Hanna Maria palkittiin Porvoon Yrittäjät ry:n Yrittäjäjuhlassa perjantaina 29.10. Vuoden Yrittäjäpalkintoa on jaettu Porvoossa vuodesta 1981 lähtien.

Porvoon Yrittäjät ry:n raadin vakuutti Kiviveistämö Berglöfin pitkä historia ja yrityksen kehittynyt tapa toimia perinteikkäällä alalla.

– Uudistuminen on edellytys perheyrityksen jatkuvuudelle. Kun perheyrityksen takana on pitkä historia, yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin vastaaminen vaatii erityistä rohkeutta, Porvoon Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Patrik Björkman sanoo.

Vuonna 1896 perustettu Berglöf on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva hautakiviveistämö, jota pyöritetään jo viidennessä polvessa. Kiviveistämö toimi pitkään Vanhan Porvoon kirkonmäellä, nykyisen ravintola Saltin paikalla.

Hautakivet ovat alusta saakka olleet veistämön tärkein tuote, mutta aikoinaan Berglöfillä on veistetty myös muun muassa talojen kivijalkoja ja rappusia. Myös Näsinmäen kappeli on Berglöfin rakentama.
Nykyään yritys toimii Porvoon Ölstensissä ja sen toiminnasta vastaa Jesse Berglöf.

Vuoden palveleva perheyritys 2021 Porvoossa on Ravintola Hanna Maria

Vuoden palveleva perheyritys 2021-palkinnon voitti perheyritys Ravintola Hanna Maria. Raati perusteli valintaansa Hanna Marian esimerkillisellä toiminnalla koronapandemian aikana.

Hanna Maria on palvellut asiakkaita 35 vuoden ajan Vanhassa Porvoossa ja tullut tunnetuksi suomalaisesta kotiruoasta, kuten lohikeitosta ja läskisoosista.

Koronapandemian alussa ravintola toi markkinoille suositut ruokakassit, joiden ansiosta yritys muun muassa säästyi lomautuksilta.

Yrityksen toimintaa pyörittävät Monica Hänninen yhdessä tytärtensä Heidi Hännisen ja Anna Juustovaaran kanssa.

Ruokapaikka Hanna Maria palkittiin Porvoon Vuoden palvelevana perheyrityksenä. Kuva Oscar Lindell

Suomen Yrittäjät ry jakoi timanttiristejä

Yrittäjäjuhlassa jaettiin myös Suomen Yrittäjät ry:n myöntämiä timanttiristejä. Ristit myönnetään yrittäjille, joiden yrittäjäura on jatkunut vähintään 30 vuotta ja joiden toiminta on ollut paikkakunnalle merkittävää.

Timanttiristin saivat:
Jyrki Toivola, Porvoon Offsetpaino Oy
Leif Nyman Begravningsbyrå Nyman & Co Oy Ab
Jarmo Grönman, JG-Kiinteistöt Oy
Anssi Kamula Hammaslaboratorio Pure Art Oy

Timanttiristit myönnetään Porvoon Yrittäjät ry:n anomuksen perusteella.

Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Patrik Björkman, Jyrki Toivola, Anssi Kamula ja uomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva Oscar Lindell.

Porvoon Yrittäjät ry 75 vuotta

Tänä vuonna vietetään Porvoon Yrittäjät ry:n 75-vuotissyntymäpäivää.

– Koronapandemia iski valtavalla voimalla moniin yrittäjiin. Tänä juhlavuonna juhlimme syntymäpäivämme ohessa sitä, miten monet ovat pysyneet yrittäjinä tänä vaikeanakin aikana, Björkman sanoo.

Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö. Yhdistys toimii myös kontaktifoorumina yrittäjien ja eri sidosryhmien välillä ja tukee osaltaan Suomen Yrittäjät ry:n tavoitteita.