13.1.2022 klo 11:31
Uutinen

Porvoon Yrittäjät ja Porvoon kaupunki yritysvierailulla Muovi-Simolalla

Porvoon Yrittäjien, Posintran ja Porvoon kaupungin yhteiset yritysvierailut jatkuvat. Keskiviikkona saimme tutustua Kerkkoossa toimivaan pitkät perinteet omaavaan Muovi-Simolaan.

Yritystä vetää serkukset Jani ja Juha Simola. Heidän veljesisät perustivat yrityksen vuonna 1974.

Lähes 50 vuotta vanhan yrityksen tunnetuin tuote on kuluttaja-asiakkaille suunnatut lujitemuovista valmistetut uima-altaat, joita yritys valmistaa noin 1000 neliön tuotantotiloissaan tilauksesta vuosittain useita kymmeniä.

Yritys toimii myös sopimusvalmistajana useille toimijoille ja tuotteista suuri osa menee vientiin. Yritys toimittaa esimerkiksi Outotecille luonnonvoimia kestäviä laminoituja mittaus- ja röntgenkontteja.

Yrityksen tiloissa on valmistettu aikanaan myös veneitä. Esimerkiksi Utö 31:n kaikki rungot on laminoitu Kerkkoossa.

Yrityksen tilauskanta on yrittäjien mukaan hyvä ja uima-altaiden tilauskirja on täynnä elokuulle asti. Tuotantohaasteina yrityksellä on tällä hetkellä lasinkuidun saatavuus. Tälläkin hetkellä yritys odottaa joulukuulle luvattua lasitoimitusta.

Yrittäjä Jani Simola.
8,5 metrin pituisessa uima-altaasta mahtuu polskimaan.
Yrittäjä Jani Simola (oik.) esittelee Muovi-Simolan toimintaa Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultzille ja elinkeinopäällikkö Elina Duréaultille.
Juha Simola esitteli yrityksen valmistamia lujitemuovisia tuotteita.
Käsityön osuus tuotteiden valmistuksessa on suuri.
Yritysvierailut tehdään yhteistyössä Porvoon kaupungin, Porvoon Yrittäjien ja Posintran kanssa.
Lasikuitua.
Apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz, Porvoon Yrittäjien varapuheenjohtaja Mikko Ahtiainen, yrittäjät Juha ja Jani Simola sekä elinkeinopäällikkö Elina Duréault.