10.1.2017 klo 14:09
Uutinen

Posti pysyköön lestissään

Posti tiedotti tänään ostaneensa valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen HR Hoivan. Suomen Yrittäjät pitää yrityskauppauutista erittäin haitallisena.

Suomen Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle, ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta. Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.

– Postin tunkeutuminen kilpailuille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä sanoo.

– Yrityskauppa oikein alleviivaa, miten aktiivisesti pyritään luomaan valtakunnallinen valtiovetoinen hoivatoimija. Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan, Grekin sanoo.

Ristiriidassa sote-uudistuksen kanssa

Uutinen on huono tulevan sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteiden valossa. Hallitus on kertonut haluavansa varmistaa pienten ja keskisuurten yritysten pääsyn paremmin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajiksi.

– Jos valtio-omistaja sallii, että Postin kautta luodaan valtakunnallinen valtiovetoinen iso toimija, vaarantuu tavoite kilpailun tuomista tehoista sote-palveluissa, Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama sanoo.

– On kyseenalaista, voiko aito valinnanvapaus ja markkinoiden toimivuus toteutua, kun uhkana on, että julkissektorin omistama tuotanto saa vahvan markkina-aseman, hän jatkaa.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi