5.4.2017 klo 13:15
Uutinen

Puheenjohtaja: Luottamustehtäviä tarjolla

Sunnuntaina 9.4. eli virallisena kuntavaalien äänestyspäivänä valittiin Iisalmeen 43 ja Suomeen 8 999 luottamustehtävän haltijaa. Mutta mitä termi luottamustehtävä ja sana luottamus pitääkään sisällään? Wikipedian mukaan luottamustehtävät sisältävät valtaa ja niistä maksetaan yleensä palkkio. Tehtävään valitaan henkilö, joka on katsottu sopivaksi ja jolla on tehtävään tarvittava luottamus.

Luottamus taas on ihmisten välistä, usein kokemusperäistä tunnetta ja tietoa siitä, että luottamuksen kohde toimii oikein eikä petä hänelle uskottua luottamusta. Sanonta; luottamuksen voi menettää vain kerran, pitää varmasti paikkansa. Tämä sama pätee myös yritystoiminnassa, sillä luottamuksen asiakkaan ja yrittäjän välillä on oltava kunnossa, jotta kauppaa syntyy. Nykyisin jo ymmärretään sekin, että yrittäjän on laitettava tuotteen ja palvelun hintaan katetta, että saa omat laskunsa maksettua ja vielä palkankin tekemästään työstä.

Myös yhdistyksissä toimitaan luottamustehtävissä. Pienissä järjestöissä luottamustehtäviin usein joudutaan, kun kukaan muu ei suostu ja pestissä pysytään pitkään. Meillä Iisalmen Yrittäjissä on ollut jo useita vuosia päinvastainen tilanne, hallitukseen on ollut tulijoita välillä enemmän kuin paikkoja on ollut tarjolla. Kertooko se sitten yhdistyksen saamasta luottamuksesta? En tiedä, mutta positiivinen paine on hyvä asia, jokaisen organisaation täytyy uudistua, jotta se pysyy elossa. Uudet luottamushenkilöt tuovat mukanaan uusia ajatuksia ja tapoja toimia.

Kiitos kaikille kuntavaaliehdokkaille, kun olette asettaneet itsenne arvioitaviksi ja tentattaviksi. Läpimenijöille on tiedossa työtä, josta ei aina saa edes kiitosta. Muistakaa, että työ jota tulette tekemään, on arvokasta ja hienoa. Paremman ja elinvoimaisemman Iisalmen puolesta.

Jukka Ryhänen
puheenjohtaja
Iisalmen Yrittäjät ry