Seinäjoen Yrittäjät_Paul_kansi
23.4.2024 klo 14:37
Uutinen

Puheenjohtaja Paul: Moni tekijä on meidän puolellamme

Seinäjoen Yrittäjillä on suuria ajatuksia kaupunkimme sekä elinkeinoelämän jatkokehityksen suhteen.

Seinäjoki on ansainnut maineen Suomen yritysmyönteisimpänä kaupunkina useana peräkkäisenä vuotena ja olisi ymmärrettävää, jos nauttisimme tilanteessa olettaen menestyksen jatkuvan ennallaan. On totta, että useat tekijät ovat meidän puolellamme. Seinäjoki on maantieteellisesti erinomaisella paikalla. Tänne on helppo saapua mistä päin Suomea tahansa, meillä on hyvät liikenneyhteydet ja pyrimme parantamaan niitä edelleen. Yrittäjäystävällinen kaupunki sekä valtuusto ovat aktiivisesti tekemisissä yritysten kanssa ja sitoutuneita tukemaan yrityksiä parhaalla mahdollisella tavalla. Yritysten keskinäinen yhteistyö kukoistaa, yritykset tukevat toinen toisiaan ja synergiaetuja hyödynnetään. Täällä vallitsee yhdessä tekemisen meininki, joka on tarttuvaa.

Tulevaisuutemme menestyminen edellyttää kuitenkin halua olla aina vain parempia. Halua kohdata edessä olevat haasteet ja voittaa ne. Työvoiman saatavuus on haaste kaikilla aloilla. Seinäjoki kiinnostaa opiskelukaupunkina, joten opiskelupaikkojen määrää on ensiarvoisen tärkeä saada kasvatettua aloilla, jotka tukevat yritysten tarpeita. Meidän on myös jaettava positiiviset kokemukset, joita paikallisilla yrityksillämme on ulkomaalaisten työntekijöiden työllistämisestä samalla kun tuemme muita yrityksiä ottamaan ensimmäiset askeleet tällä tiellä. Näin voimme varmistaa riittävän työvoiman yritysten jatkuvan kasvun ja menestyksen turvaamiseksi.

Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla vahva pk-sektori on kohdannut sen haasteen, että monet yritysten omistajat ovat nyt tai pian eläkeiässä. Meidän on löydettävä keinoja pitää nämä yritykset toiminnassa ja löytää uusia omistajia, kun tämä merkittävä sukupolvi väistyy.

Samalla kun iloitsemme siitä, että Ideapark on vahvistanut Seinäjoen asemaa kaupan keskuksena ja tuonut kaupunkiin vierailijoita, meidän on synnytettävä uusia ideoita vahvistaaksemme entisestään elinvoimaa myös monipuolista tarjoiluvalikoimaa ja elämyksiä tarjoavassa keskustassa. Keskustan palvelut, nähtävyydet ja yleinen miljöö toimivat ikään kuin käyntikorttina kaupunkiimme saapuvalle matkailijalle.

Seinäjoen Yrittäjillä on siis pitkä lista kehittämiskohteita tulevalle vuodelle. Yhdessä yhdistyksemme jäsenten ja kumppaneidemme kanssa teemme lujasti töitä edistyäksemme kaikilla näillä osa-alueilla.

Minulle on ilo ja kunnia olla Seinäjoen Yrittäjän puheenjohtaja yrittäjyyden ykköskaupungissa. Tämä ei tule olemaan tylsä vuosi!

Paul Fairchild
Puheenjohtaja

Teksti on julkaistu paikallislehti Eparissa 31.1.2024