17.1.2017 klo 12:39
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 1/2017

”Oikein hyvää alkanutta vuonna 2017 kaikille Helsingin Yrittäjät Töölö jäsenyrityksille! Olen aloittanut Helsingin Yrittäjät – Töölö ry:n puheenjohtajana 1.1.2017 alkaen.

Uusi vuosi 2017 on tuonut tullessaan suotuisia muutoksia yrittäjäkenttään. Merkittävin edistys on se, että pienet yhtiöt joiden liikevaihto on enintään 500.000 euroa, saavat mahdollisuuden tilittää arvonlisäveron maksuperusteisesti verohallinnolle. Tämä lisää pienten yhtiöiden maksuvalmiutta merkittävästi. Toinen suotuisa muutos on, että henkilöyhtiöt saavat 5 % yrittäjävähennyksen. Jo viime vuonna 2016 arvonlisäverotuksen alarajaa nostettiin 10.000 euroon ja osittaisen huojennuksen rajaa nostettiin 30.000 euroon. Parhaillaan Suomen hallitus selvittää pienten alle 500 euron osinkojen verovapautta tai verohelpotusta. Tämä olisi todellakin mieluinen ja yrittäjäystävällinen poliittinen ele omistaja-yrittäjiä kohtaan, vaikka ehdotuksen fiskaalinen ajankohta ei välttämättä ole makrotaloudellisesti ajateltuna paras, kun valtion velka samaan aikaan kasvaa, eikä leikkauksia ole onnistuttu toteuttamaan riittävästi valtion kassaan.

On suuri ilo ja kunnia olla mukana edistämässä yrittäjyyttä energisessä Helsingin Yrittäjät -Töölö ry:n hallituksen puheenjohtajan roolissa. Olen onnekas, kun olen saanut upean ja energisen hallituksen suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumarikasta yrittäjävuotta. Kuluvana vuonna haluamme kuunnella herkällä korvalla paikallisjärjestömme yrittäjien toiveita tapahtumien järjestämiseksi. Keväällä vierailemme Q-Teatterissa, elokuussa järjestämme perinteiset petankkiturnaukset ja uutuutena järjestämme syyskuussa rapujuhlat Töölössä. Töölön, Meilahden ja Länsi-Pasilan alueen kivijalkayrittäjyyttä haluamme edistää järjestämällä perinteisen ”kaunein jouluikkuna” kilpailun loppuvuonna.

Yrittäjän hyvinvointia emme ole unohtaneet, vaan jäsenetuna saamme -15 % alennuksen Töölön Urheilutalossa ostaessanne 10 kerran lipun kuntosalille tai uimahalliin. Talousvastaavamme Kari Fagerström tilittää alennuksen summan pankkitilille kuittia vastaan.

Haluamme oppia tuntemaan paikallisjärjestömme jäsenyrityksiä. Mahdollisuuksien mukaan Helsingin Yrittäjät – Töölö ry:n hallitus tekee yritysvierailuja jäsenyritystensä luokse hallitusten kokousten yhteydessä.

Kannustan kaikkia jäseniämme osallistumaan aktiivisesti tuleviin tapahtumiimme ja verkostoitumaan toistemme kanssa, myös muiden paikallisjärjestöjen yrittäjäkollegojen kanssa, sillä yhdessä saamme aikaan positiivista muutosta ja vertaistukea toinen toisellemme.”

Taru Päivike
puheenjohtaja
Helsingin Yrittäjät – Töölö ry