14.12.2017 klo 18:15
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 12/2017

”Ensimmäinen vuoteni Töölön Yrittäjien puheenjohtajana on lopuillaan. Uusi hallitus valittiin syyskokouksessa ja tammikuussa paikallisjärjestön johtaminen jatkuu tarmoa täynnä 10 henkisen hallituksen avulla.

Helsingissä Aleksanterin perinteiset joulukadun avajaiset olivat 26.11., Töölöntorin kuusijuhlaa vietettiin 2.12.2017, Helsingin Yrittäjien itsenäisyyspäivän juhlat on vietetty 5.12. ja Seurasaaren joulupolku 10.12. toi hyvää mieltä lapsiperheille.

Suositaan paikallisia palveluita ja kivijalkaliikkeitä jatkossakin. Suosittelen, että jouluostokset tehdään mielellään Töölön seudun kivijalkaliikkeistä. Useat Töölön ja Meilahden alueen ruokaravintolat tarjoavat ”joulubuffaa” joulukuussa. Käykää herkuttelemassa alueemme ravintoloissa.

Moni kokee stressiä joululahjojen hankkimisesta. Koska ihmisillä on tavaraa paljon, niin ekologinen teko olisi tänä jouluna hankkia pukinkonttiin lahjakortteja. Miten olisi hemmottelulahjakortti kylpylään, hotelliin, day spahan, jalkahoitoon, kasvohoitoon, kampaajalle, hierontaan tai kuntosalille? Kulinaristille voit ostaa lahjakortin ruokaravintolaan esim. viiden ruokalajin yllätysmenu tai Finlandia menu. Kulttuurinystävälle ilahtuu lahjakortista teatteriin, elokuvateatteriin, oopperaan, konserttiin. Yrittäjäjärjestön jäsenet saavat 12 kuukauden Museokortin (arvo 69,40 €) kaupan päälle yhden ylimääräisen kuukauden (12+1 kk). Museokortti on erinomainen joululahjavinkki työntekijälle tai sukulaiselle, miksei yrittäjälle itselleenkin.

Joulukuu tarkoittaa yrittäjille myös verosuunnittelun tai vero-optimoinnin aikaa. Kaiken joulukiireen keskellä yrittäjien on mietittävä, paljonko yrityksestä nostetaan palkkoja ja muita liiketoiminnan kuluja. Yrittäjän pitää muistaa tehdä matkalaskut. Oma pääoma pitäisi olla plussalla, kun tilikausi päättyy.

Joulukuussa Töölön ja Meilahden kirkoissa järjestetään monia joulukonsertteja, joista saat hyvän joulumielen. Viemällä Forumiin, nuorkauppakamarin toteuttamaan Joulupuu -keräykseen lahjapaketin, teet hyvän joulumielen myös vähäosaisille helsinkiläisille lapsille.

Toivotan kaikille jäsenillemme rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!”

Taru Päivike
puheenjohtaja
Helsingin Yrittäjät – Töölö ry