14.3.2017 klo 20:14
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 3/2017

Myönteisen talousvireen signaaleja tulee joka suunnasta. Nyt odotetaan, miten ne tulevat realisoitumaan meidän Töölön yrittäjien liiketoimintaan. Tämän vuoden alusta uuden palkatun työntekijän maksimikoeaika on pidentynyt 4 kuukaudesta 6 kuukauteen.

Kauppojen aukiolon vapautuminen on antanut yrityksille mahdollisuuksia laajentaa kauppojen aukioloaikoja ja tehostaa kiinteistöjen tehokkaampaa käyttöä. Yhteiskunta on muuttumassa yhä enemmän 24/7 yhteiskunnaksi. Taka-Töölössä on jo ruokakauppa, pikaruokaravintola, apteekki ja huoltoasema auki 24/7, millä on työllistävä vaikutus. Meillä on paljon myös vuorotyöläisiä, jotka haluavat asioida yöaikaan liikkeissä. Kauppojen aukiolojen vapautumisen tarkoituksena oli työllistää enemmän ihmisiä yrityksiin eikä pidentää yrittäjien omaa työpäivää. Jo nyt yrittäjät voivat käydä pesemässä autonsa vaikka öisin autopesussa, jolloin yöaikaan auton pesu on edullisempaa. Olenkin miettinyt, mitkä muut palvelut voisivat olla yöaikaan tarjolla. Saadaanko me kohta Töölöön vaikkapa yöpartureita, yökahviloita tai yöitsepalvelupesuloita?

Seuraavana on vuorossa apteekkilupien vapautuminen, mikä antaisi uusille yrittäjille mahdollisuuksia toimia apteekkiyrittäjänä, mutta samalla se myös terästäisi nykyisten olemassa olevien apteekkiyrittäjien toimintaa, jos uusia toimijoita tulee markkinoille.

Töölön yrittäjät on tavannut TE-toimiston edustajan Tuula Fonsellin. Fonsell haluaa muistuttaa Töölön Yrittäjiä TE-toimiston erilaisista yrityspalveluista, joista pääosa on työnantajalle täysin maksuttomia. Palkkatuki, jonka määrä on 30-50 % yrityksen bruttopalkkakuluista, voi kannustaa työnantajaa palkkaamaan uuden työntekijän. Työnantaja voi saada rekrytointiin muutakin apua TE-toimistosta. Maksuton rekrytointi-ilmoitus www.mol.fi sivuilla on kattavin rekrytointikanava Suomessa. Alkaville yrittäjille starttiraha voi olla kannustin kohti yrittäjäuraa.

Töölön Yrittäjät on tiivistänyt kouluyhteistyötä Taivallahden peruskoulun kanssa. Töölön Yrittäjien hallituksen jäsenet ovat käyneet kertomassa 9-luokkalaisille yrittäjyydestä ja siitä, miten kesätyöpaikan hakuun voi valmistautua. Helsingin kaupungin 300 € arvoinen kesäseteli jaetaan kaikille 9-luokkalaisille. Se on kannustin yrityksille ja yhdistyksille, jotta he palkkaisivat nuoren henkilön kesätöihin vähintään 10 arkipäivän ajaksi. Yrittäjän pitää maksaa nuorelle palkkaa 335 €, josta kesäseteli kattaa 300 €. Nyt Töölön Yrittäjillä olisi erinomainen mahdollisuus tarttua tilaisuuteen ja tarjota nuorelle kesätyöpaikka kesäsetelin kannustamana. Maaliskuun lopussa Taivallahden peruskoulu ja Töölön alueen kivijalkayrittäjät toteuttavat yhden päivän aikana yrityssuunnistuksen, jolloin nuoret vierailevat Töölön alueen yrityksissä ja tutustuvat eri alojen yritysten toimintaan.

Kuntavaalit lähenee ja Helsinki siirtyy pormestariorganisaatiomalliin. Juuri tällä hetkellä poliitikoilla on korvat auki ja he kuuntelevat yrittäjien toiveita herkällä korvalla. Töölön Yrittäjien riveistä löytyy neljä yrittäjää, jotka ovat ehdolla kunnallisvaltuustoon. Pidän erityisen hyvänä asiana sitä, että uudessa pormestariorganisaatiomallissa on erikseen elinkeinojaosto, jonne valitaan 9 henkilöä kunnallisvaltuutetuista. Elinkeinojaostossa yrittäjien ääni pitäisi saada paremmin esille. Muistakaa äänestää yrittäjäehdokkaita.

Toivotan kaikille jäsenillemme vilkasta ja menestyksellistä kevättä.

Taru Päivike

puheenjohtaja

Helsingin Yrittäjät – Töölö ry