23.4.2017 klo 20:29
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 4/2017

Kevät on jo pitkällä ja myönteisiä yrittäjäpoliittisia signaaleja tulee joka suunnasta. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on aivan oikealla asialla sanoessaan, että yritystukia kuten energiatuet ja merenkulun matkustajaliikenteen tuet voidaan karsia. Yrittäjien viesti on, että ilman yritystukiakin pärjätään, mutta yrittäjät haluavat vapauden sopia työn ehdoista ilman ay-liikkeen puuttumista työllistämisen ehtoihin.

Ilahduttavana uutisena pidän sitä, että eduskunta käsitteli ja hyväksyi huhtikuussa taksilupakiintiöiden vapauttamisen ja taksihintojen vapauttamisen. Sääntelyn purkaminen tuo takuulla enemmän taksiyrittäjiä pääkaupunkiseudulle, jossa on kysyntää taksipalveluille. Pääkaupunkiseudulla taksimatkojen hinta voi parhaimmillaan halventua ja ruuhka-aikoina taksipalveluita on enemmän tarjolla. Taksiliitto vastusti sääntelyn purkamista.

Nuoret yrittäjät ry järjesti vuosittaisen Uskalla yrittää (Våga vara företagsam) kilpailun finaalin Kauppakeskus Kampissa. Töölön Yrittäjien puheenjohtaja Taru Päivike oli Uskalla Yrittää (Våga vara företagsam) peruskoululaisten liikeideoiden sarjan kilpailussa tuomaristossa. Tuomaristo kuunteli finalistien yritysesittelyjä sekä haastatteli finalisteja sekä suomeksi että ruotsiksi. Tuomarointiprosessi kesti kaksi päivää 19.-20.4.2017 Kampin Kauppakeskuksessa. Mukana finaalissa oli 113 yritystä. Nuorilla oli todella hienoja liikeideoita ja oli kunnia olla mukana sparraamassa nuorten yrittäjyysaikomuksia.

Kuntavaalit olivat 9.4.2017. Saamme olla iloisia, että yrittäjien ääni kuuluu jatkossa entistä paremmin Helsingin kaupunginvaltuustossa. Helsingin kuntavaaleissa tuli valituksi yksitoista (11) yrittäjätaustaista valtuutettua kaupunginvaltuustoon.

12.4. Töölön Yrittäjien kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelle 2016 ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus vuodelle 2016.

Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset tukevat 5.12.2017 itsenäisyyspäivän juhlien illalliskorttia 30€ / jäsenyritys.

Yritystä stadiin tapahtuma 10.5. kello 14-18 järjestetään hotelli Presidentissä. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja erinomainen paikka verkostoitua muiden yrittäjien sekä yritysten sidosryhmäkumppaneiden kanssa.

Kannattaa laittaa kalenteriin 22.5. olevat petankkitreenit Nervanderin Puistossa. Petankin pelaamisen ohessa nautimme myös eväitä ja virvokkeita. Tervetuloa mukaan petankkia pelaamaan ja verkostoitumaan Töölön Yrittäjien kanssa.

Toivotan kaikille jäsenillemme menestyksellistä kevättä ja iloista vappumieltä!

Taru Päivike

puheenjohtaja

Helsingin Yrittäjät – Töölö ry