8.5.2018 klo 18:16
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 5/2018

Kevään saavuttua Töölön alue ja Keski-Pasila ovat muuttuneet paljon melkoisten rakennusprojektien myllerryksessä. Keski-Pasilaan alkaa kohoamaan Tripla-keskus Pasilan aseman ympärille. Pasilan logistinen sijainti on erinomainen: jokainen metropolin juna pysähtyy Pasilassa. Keski-Pasilaan rakentuu toimistoja, kauppa- ja kongressikeskus, hotelli, asuntoja sekä monitoimiareena. Sekä kauppakeskus Mall of Tripla että uusi Pasilan asema aukeavat samaan aikaan loppuvuodesta 2019. Triplaan valmistuu myös pyöräparkki 3 400 polkupyörälle ja yli 300 sähköauton latauspistettä.

Valmistuessaan Tripla tarjoaa noin 400 uutta asuntoa ja töitä 7 000 ihmiselle, mutta Keski-Pasilaan rakennetaan toki muutakin. Triplan pohjoispuolelle rakennettaviin Ratapihakortteleihin tulee koteja 3.000 uudelle pasilalaiselle sekä 1.000 työpaikkaa. Triplan eteläpuolelle puolestaan nousee 8–10 tornitalon alue, joihin tulee sekä asuntoja että toimistoja. Vuonna 2040 Keski-Pasilassa on 5.000 asukasta ja 13.000 työpaikkaa. Voit tutustua Keski-Pasilan rakennusprojektiin uusipasila.fi sivuilla.

Pasilan ja Töölön rajalle sijoittuva Helsinki Garden monitoimiareena tulee olemaan IFK:n kotihalli sekä hotelli ja liikuntatapahtumien keskus. HIFK:n monitoimihalli on rakennettu täysin yksityisin varoin.

Hallituksen kehysriihessä on keskusteltu yrittäjille merkittävistä uudistuksista. Henkilöperusteista irtisanomista aiotaan helpottaa pienissä alle 20 hengen yrityksissä. 75% yrittäjägalluppiin vastanneista kokee, että henkilöperusteisen irtisanomisen helpottuminen mikroyrityksille kannustaisi palkkaamaan lisää työntekijöitä.

Lisäksi kehysriihessä on ehdotettu, että osakeyhtiön perustamispääoman vaatimuksesta luovutaan kokonaan. Nykyään osakeyhtiön perustamispääoma on 2.500 euroa. Mihin jatkossa tarvitaan enää kommandiittiyhtiötä, kun osakeyhtiön perustamispääoman vaatimus poistuu?

Kehysriihessä on ehdotettu, että yrittäjän puoliso, joka ei omista osakkeita, voi takautuvasti liittyä yrittäjäkassan jäseneksi, jos hän on vahingossa kuulunut palkansaajakassaan.

Työnantajan maksama koulutus tulee verovapaaksi. Työnantajan maksama koulutus on tähän saakka verotettu työntekijän palkkana, jos työntekijä on koulutuksen myötä saanut uuden ammattitaidon, ammattinimikkeen tai perustutkinnon. Esimerkiksi kuorma-autokortti tai psykoterapeutin koulutus ovat olleet tällaisia. Jatkossa työnantaja voi siis maksaa työntekijän ajokortin, ammattitutkinnon tai vaikka lääkäriksi opiskelun Suomessa tai ulkomailla. Edellytyksenä on vain, että koulutuksesta on hyötyä myös työnantajalle eikä koulutuksen maksaminen ole palkkio tehdystä työstä.

Toukokuussa Helsingin Yrittäjät järjestävät Yritystä Stadiin tapahtuman 8.5.2018, Töölön Yrittäjät järjestää perinteiset petanque treenit 11.6.2018 Nervanderin kentällä ja Länsi-Helsingin yrittäjät järjestävät 6.6.2018 golf-kilpailun Talin golfkentällä. Uusia ja vanhoja jäseniä kannustan osallistumaan yrittäjäjärjestön tapahtumiin aktiivisesti sekä tutustumaan yrittäjäjärjestön valtakunnallisiin ja paikallisiin jäsenetuihin. Ilmoittaudu petanque treeneihin ja Yrittäjien rapujuhliin www.yrittajat.fi/toolo kautta.

Toivotan kaikille jäsenillemme menestyksellistä kevättä 2018!

Taru Päivike

puheenjohtaja

Helsingin Yrittäjät – Töölö ry