14.8.2018 klo 16:07
Uutinen

Puheenjohtaja Taru Päiviken terveiset 8/2018

”Superlämmin kesäkausi on takana ja yrittäjät alkavat palata kesälomilta takaisin sorvin ääreen.

Syyskauden alkaessa tuon esille töölöläisiä yrittäjiä harmittavan seikan. Sininauhasäätiön ylläpitämä nuorten tukiasuntola avattiin vuonna 2012 Helsingin Töölössä, Ruusulankatu 10 osoitteessa. Tukiasuntola tarjoaa kodin noin sadalle pitkäaikaisasunnottomalle, joista osalla on taustallaan mielenterveys- ja päihdeongelmia. Töölön yksikössä ei edellytetä päihteettömyyttä. Osa tukiasuntolan asukkaista on ollut vuosia syrjäytymiskierteessä.

Monet takatöölöläisistä kokee nykyään turvallisuutensa uhatuksi ja kaupunginosan rauhattomaksi. Olen saanut palautetta Taka-Töölössä toimivilta kivijalkayrittäjiltä, että osa Ruusulantie 10 asukkaista aiheuttaa monenlaista häiriötä (näpistyksiä, ilkivaltaa) yritysten liiketiloissa ja levottomuutta alueella. Poliisi saa hälytyksiä tukiasuntolasta lähes päivittäin.

Lähes kaikki Mannerheimintiellä olevat takatöölöläiset yrittäjät joutuvat pitää kivijalkaliikkeensä oven lukossa, mikä hankaloittaa ostavien asiakkaiden pääsyä liikkeeseen. Jokaiseen pieneen kauppaan tai kivijalkaliikkeeseen ei kuitenkaan ole resursseja palkata vartijaa.

Töölön Yrittäjät haluavatkin ideoita, mitä Ruusulankatu 10 levottomalle tukiasuntolan tilanteelle voidaan tehdä ja miten voitaisiin kohdata häiriötä ja ilkivaltaa aiheuttavat tukiasuntolan asukkaat?

Toivotan kaikille jäsenillemme kaunista ja rentouttavaa elokuuta 2018!”

Taru Päivike
puheenjohtaja
Helsingin Yrittäjät – Töölö ry