26.10.2017 klo 10:54
Uutinen

Puheenjohtajaehdokas Sirpa Karppi esittäytyy

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu ensi vuoden alusta kun kaksi vuotta tehtävää hoitanut Jouni Ortju ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Ehdolle puheenjohtajaksi on ilmoittautunut Sirpa Karppi, joka on nyt ollut kaksi vuotta Kuopion Yrittäjien hallituksessa, varapuheenjohtajan ja talousvastaavan tehtävissä. Torstaina 2.11. järjestettävässä sääntömääräisessä syyskokouksessa jäsenistö valitsee puheenjohtajan sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Kuka olet?

Olen toiminut reilut seitsemän vuotta Neulamäen perukoilla pienen kaupan kyläkauppiaana. Sitä ennen työskentelin 20 vuotta Keskolla seitsemässä eri tehtävässä. Viime vuosina oman liiketoiminnan vakiinnuttua ja loistavan työntekijäporukan ansiosta olen toiminut kauppiaan tehtävän ohella sen seitsemässä luottamustehtävässä, joista mainittakoon Kuopion Yrittäjien hallituksen jäsenyys ja talousvastaavan tehtävä viimeiset kahden vuoden ajan. Koulutukseltani olen kauppatieteen maisteri. Kaksi lastani asuu luonani vuoroviikoin, joten joka toinen viikko minulla on aikaa ”toteuttaa itseäni”, kuten eräs toinen äiti asian ilmaisi.

Miksi haluat puheenjohtajaksi?

Työskenneltyäni Kuopion Yrittäjien hallituksessa olen mm. nykyisen puheenjohtajamme Jounin ja toiminnanjohtajamme Kirsin mallikasta työskentelyä seuratessani innostunut järjestön toiminnasta niin, että asetun nyt ehdolle puheenjohtajaksi. Haluan kehittää Kuopion Yrittäjien toimintaa positiivisella tavalla sekä tuoda toimintaan ripauksen naisenergiaa ja nuorkauppakamarihenkeä strategista suunnittelua painottaen.

Mitä asioita erityisesti haluaisit puheenjohtajana edistää?

Käytyäni keskusteluita kolmen aikaisemman puheenjohtajan – Jounin, Kolehmaisen Mikan ja Pitkäsen Pasin – kanssa, olen vakuuttunut siitä, että yhteiskuntavaikuttamisen eteen on tehty todella ansiokasta työtä jo usean vuoden ajan. Myös kaupungin johto ja esimerkiksi kauppakamarin väki ovat rakentavaa yhteistoimintaamme kiitelleet, joten tätä työtä on todellakin syytä jatkaa ja kehittää edelleen.

Jäsenmäärämme on laskenut viime vuosien ajan, johtuen toki osittain talouden tilanteesta ja muista seikoista, joihin emme voi itse vaikuttaa. Haluaisin kuitenkin kääntää toimintamme fokusta enemmän jäsenistöön päin. Keväällä tekemämme jäsenkysely antoi hyvän pohjan strategian työstämiselle, joten pääsimme rakentamaan toimintasuunnitelmamme lähivuosille tutkittuun tietoon perustuen. Kyselyyn vastanneet kaipasivat mm. verkostoitumistapahtumia, sekä omaa liiketoimintaa edistäviä tapahtumia. Myös yrittäjien hyvinvointiin ja jaksamiseen toivottiin panostusta. Tavoitteenani onkin yksinkertaisesti, että te jäsenet kokisitte saavanne jäsenmaksulle vastinetta. Koska yhdistyksemme taloudellinen tilanne on hyvä, kannatan jäsenistölle suunnattuihin tapahtumiin panostamista myös rahallisesti, mutta toki maltillisesti.

Tietoa syyskokouksesta – tervetuloa mukaan

Ehdolla hallitukseen