29.11.2023 klo 07:27
Uutinen

Puheenjohtajan kynästä: Syksy täynnä toimintaa ja loistavia onnistumisia!

Syksyllä on tapahtunut paljon. Syksyn kohokohtana itselläni ehdottomasti oli meidän omat 40-vuotisjuhlamme. Tapahtuma oli hieno ja ehdottomasti arvoisensa. Vuoden 2023 yrittäjäpalkinnot jaettiin poikkeuksellisesti tänä vuonna omassa juhlassamme. Suuret onnittelut vielä kerran Jyväskylän vuoden yritykselle MEOM:lle ja vuoden yksinyrittäjälle Fireline Tattoon Antti Rossille. Meillä on todella paljon hyviä yrityksiä Jyväskylässä. Tänä vuonnakin pohdintaa jouduttiin tekemään palkintoraadissa pitkään. Työ ei tule olemaan varmastikaan helppo ensi vuonna raadin kokoontuessa. Silloin palaamme takaisin päiväjärjestykseen ja palkinnot luovutetaan maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa. Ennen sitä vielä kertaalleen kiitos koko hallitukselle ja erityisesti juhlan organisaattorille Kirsi Pitkäselle!

Olemme juuri tällä viikolla saaneet myös tietoon Jyväskylän kaupungin budjetin. Yrittäjiin suoraan vaikuttavia muutoksia on elinkeino- ja työllisyyspalveluiden reilun 1,4M€ ja kaupunkirakenteen lähes 6M€ sopeutukset. Nämä jakautuvat erilaisiin toimiin ja olemme viestineet, että sopeutuksissa ei saisi heikentää merkittävästi yritysten mahdollisuuksia saada niitä palveluita, jotka yritysten toimintaan ja kehittymiseen suoraan vaikuttavat. Tämä ei tarkoita, etteikö muutoksia kuitenkin tulisi. Asioita sujuvoittamalla, palveluita siirtämällä digitaalisiksi ja yhteistyöverkostojen lisääminen voivat parhaimmillaan olla erittäin positiivisia yritysten näkökulmasta. Haluaisimme toki olla mukana kommentoimassa muutoksia, jotta yritysvaikutukset otettaisiin riittävällä tavalla huomioon.

Yhteistyö ja tavoitteet kaupungin kanssa kirjattiin yhteiseen elinvoimalupaukseen. Tämä lupaus on Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän Yrittäjien, Jyvässeudun Yrittäjien ja Korpilahden Yrittäjien yhteinen lupaus siitä, että teemme yhdessä työtä kaupunkimme eteen, jotta yrittäminen on jatkossakin täällä mahdollista. Tässä lupauksen työstämisessä onnistuimme mielestäni erinomaisesti! Kaupunki on sitoutunut esitettyihin toimiin ja tavoitteisiin. Lupaus alleviivaa sitä, että olemme samassa veneessä koko ajan emmekä pelkästään yhtä päivää vuodessa Samassa veneessä tapahtumassa. Samassa veneessä tapahtuma oli tänäkin vuonna menestys. Tästä on tullut paljon positiivista palautetta. Kaupungin organisaatiossa on jo kisailtu seuraavan vuoden tapahtuman järjestämisestä. Olemme saaneet aikaan Jyväskylään uuden joka vuotisen tapahtuman. Tästäkin on syytä olla ylpeä!

Ja lopuksi: Onnea uudelle hallitukselle ja puheenjohtajallemme Reijo Kujalalle! Minä olen erittäin toiminut hallituksessa nyt kahdeksan vuotta, josta seitsemän vuotta puheenjohtajistossa ja 3,5 vuotta puheenjohtajana. Tämä aika on antanut erittäin paljon. Olen tutustunut aivan mahtaviin yrittäjiin ja yrityksiin. Jostain on luovuttava, että syntyy aikaa tehdä jotain uutta. Vaikuttamistyö yrittäjyyden eteen ei pääty. Minulla on vuosi jäljellä Keski-Suomen Yrittäjien hallituksessa ja myös muita vaikuttamisen paikkoja löytyy. Onneksi Jyväskylän Yrittäjät on hienossa kunnossa, ensi vuoden hallitus on kokenut ja monipuolisella osaamisella varustettu sekä kapteenina toimii toimintaamme, kaupunkiamme ja yrittäjyyttä loistavasti tuntema Reijo. Vahva vaikuttamistyö ja yrittäjyyden edistäminen jatkuu varmasti!

Kiitos teille kaikille ja muistakaa: Yrittäjät, te, olette se voima ja polttoaine, joka mahdollistaa hyvinvointiyhteiskuntamme. Olkaa siis siitä ylpeitä!

Hyvää joulun odotusta!

Jari Parkkisenniemi