22.12.2022 klo 07:38
Uutinen

Puheenjohtajan kynästä: Te kaikki yrittäjät olette tärkeitä – monella tapaa ja monelle ihmiselle

Oliko vuosi jo tässä? Vai vieläkö kiireet painavat? Tänäkään vuonna yrittäjinä emme ole päässeet helpolla. Toisia on puhuttanut YEL, toisia ELY ja asiasta on kertonut YLE. Polttoaineen hinnasta ei laajasti enää puhuta, vaikka hinta on edelleen korkealla. Terrorismia tukevaksi ja käyttämäksi maaksikin nimetyn Venäjän säälimättömät sotatoimet Ukrainassa ylittävät harvoin enää keskusteluissa mainitsemisen kynnyksen, vaikka tätä emme saa unohtaa tai lakaista pöydän alle. Pöydällä on kuitenkin suuret panokset meille sekä koko eurooppalaiselle järjestykselle. Asiat jäävät usein uusien aiheiden ja kriisien alle.

Tällä hetkellä viikon puheenaihe on ollut energiakustannusten tukimallit. Joillekin yrittäjille tai toimialoille kustannusten nousu vaikuttaa enemmän kuin toisille. Korona-aika söi useilta yrityksiltä kassan ja nyt kohonneet kustannukset aiheuttavat isoja ongelmia. Valtio ei voi unohtaa yrityksiä pohtiessaan kustannusten nousuun liittyviä tukitoimia ja tästä yrittäjäjärjestö on aktiivisesti viestinyt. Tämä ei ole helppo yhtälö, mutta asia on kuitenkin ratkaistava.

Vaikka epävarmuus jatkuu ja yrittäjien resilienssi on koetuksella, kannattaa aika ajoin pysähtyä ja katso ympärille. Sieltä löytyy usein niitä tärkeitä kiinnekohtia todellisuuteen, niihin tärkeisiin suhteisiin, jotka auttavat irrottautumaan yrittämisen arjesta ja palautumaan. Ne hetket jotka vietät perheen, läheisten tai ystävien kanssa joulun pyhien aikana, ovat tärkeitä ei vain sinun, vaan myös lähellä olevien ihmisten kannalta. Muista rentoutua ja nauttia!

Rentouttavaa joulun aikaa teille kaikille ja kiitos tästä vuodesta! Kiitokset myös meidän Jyväskylän yrittäjien aktiiviselle hallitukselle kuluneesta vuodesta! Te kaikki yrittäjät olette tärkeitä – monella tapaa ja monelle ihmiselle.

Jouluterveisin
Jari
puheenjohtaja

Jari Parkkisenniemi