28.5.2021 klo 08:37
Uutinen

Purtsi puurtaa ihmisten iloksi

Hämeenlinnan torin toinen kesäkahvila Kahvi-Jussi sai tänä keväänä uuden yrittäjän. Iloisen vilkas Henri Purhonen laittaen pöytään uusia palveluja ja takataskullisen tulevaisuuden ideoita.

Monen hämeenlinnalaisen tuntema Henri ”Purtsi” Purhonen tuli tutuksi muun muassa Intersport-kauppiaana vuosina 2008–2018. Tämän jälkeen hän teki parin vuoden ajan rakennusmittauksia ja kiersi kaupungilla sekä tapahtumissa Henry´s Hot Dog mobiiligrillinsä kanssa, jota hän pyöritti Vellu Laitisen kanssa.

– Nopeatempoinen kauppiaan työ on lähempänä sydäntä kuin B to B -hommat, tämmöiselle vilkkaalle luonteelle.

Tänä keväänä Purtsi teki yrityskaupat ja osti torikahvila Kahvi-Jussin toiminnot. Homma pyöräytettiin nopeasti käyntiin ja jotain uutuuksiakin laitettiin framille.

– Kauppaa hierottiin melko pitkään ja se johtui lähinnä taannoisista toriparkkiin liittyvistä päätöksistä. Jos tähän olisi monttu kaivettu, olisivat yrittäjätkin kadonneet torimiljööstä.

Purhonen vaikuttaa ilmeisen tyytyväiseltä päätökseensä. Kahvilan perinteiset asiakkaat ja uudetkin tuttavuudet ovat löytäneet paikan nopeasti.

Lisää palveluja eloon heräävälle torille

Hämeenlinnan torielämä heräsi kukoistukseen kesällä 2020, kun kaupunki antoi luvan kahdelle uudelle terassiravintolalle. Kahvi-Jussikin hankki nyt anniskeluluvan, mutta Purhonen toppuuttelee, että siitä ei tule ydinpalvelu.

– Tässä voi ottaa eurooppalaiseen tapaan lonkeron tai valkkarin, mutta kahvilapalvelut edellä mennään. Jonkin verran voimme palveluaikoja laajentaa. Eniten panostamme laadukkaaseen kahvilatarjontaan tuoreine tuotteineen. ”Yön yli nukkuneita” emme halua tarjota.

Kahvilan kyljestä löytyy myös Henry´s Hot Dogin vaunu, jota pidetään avoinna vilkkaampina aikoina. Aktiivisena musiikkimiehenä Purhonen aikoo järjestää asiakkaiden iloksi livemusiikkia. Tämä puoli on tosin jumissa, sillä kokoontumisrajoitukset painavat vielä päälle.

– Kaupunki on vuokranantajana ok. Suunnittelemme sellaista kalustoa, että voisimme jatkaa aukioloaikoja myös kesäsesongin ulkopuolelle. Lupa-asiat tosin etenevät aika verkkaisesti, väläyttää Purhonen.

Kesä voi mennä vielä rajoitusten varjossa, mutta Purhonen on kovissa odotuksissa, että pääsisi suunnitelmissaan eteenpäin. Hän saattaisi mielellään jatkaa sesonkia pidempään.

– Kesäsesonkina tullaan varmaan tekemään vuoden työtunnit joten ei haittaa, vaikka talvelle jäisi vähän huilivaraakin, tuumailee Purhonen.