7.8.2017 klo 15:05
Uutinen

Putositko digikärryiltä? Savon Yrittäjät järjestää maksutonta opastusta

Savon Yrittäjät auttaa digipudonneita järjestämällä syksyllä kuusi maksutonta digi-iltaa. Ilmoittautuneita on jo kymmeniä.

Savon Yrittäjien koulutuksissa on syksyllä entistä enemmän tarjontaa sekä digitalisuuteen perehtyneille että sitä aloitteleville.

– Järjestämme Kuopiossa syksyllä mm. kuusi maksutonta digi-iltaa, jotka avaavat digitaalisuuden maailmaa myös niille, joille se on aivan vierasta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mia Hakulinen Savon Yrittäjistä.

Digi-iltoihin on ilmoittautunut tähän mennessä kymmeniä yrittäjiä.

Yritysten digitalisaatiota edistäville koulutuksille on tarvetta. Tämä on käynyt aikaisemmin selville Googlen, Vainu.io Software Oy:n ja Suomen Yrittäjien tekemän selvityksen mukaan. Selvityksen perusteella pk-yritykset jaoteltiin neljään luokkaan: digi-pudonneet, digi-eksyneet, digi-mainostajat ja digi-voittajat. Alimpaan luokkaan kuuluu 35 prosenttia pk-yrityksistä. Näillä yrityksillä ei ole edes Facebook-sivua.

Digi-eksyneillä on staattinen verkkosivu, mutta he eivät tavoittele asiakkaita aktiivisesti verkossa. Tähän ryhmään kuuluu 79 prosenttia pk-yrityksistä. Digi-mainostajia, eli sellaisia yrityksiä, jotka tavoittelevat uusia ja nykyisiä asiakkaita aktiivisesti verkkoympäristössä, on vain 14 prosenttia pk-kentästä.

– Nämä ovat hälyttäviä lukuja ja haluamme auttaa pohjoissavolaisia yrityksiä kehittymään. Nyt ei ole rahakaan ratkaisevassa asemassa, kun tilaisuudet ovat maksuttomia, Hakulinen muistuttaa.

Maksuttomat digikoulutusillat järjestetään seuraavasti:

Ke 23.8. klo 16-19 Somekanavat haltuun

Ke 30.8. klo 16-19 Parempaa bisnestä virtuaalitodellisuuden avulla

Ke 6.9. klo 16-19 Toimiva videoneuvottelu

Ke 13.9. klo 16-19 PK-yrityksen talouden digiaika

Ke 20.9. klo 16-19 Suunnitelmallinen markkinointi luo kilpailuetua

Ke 27.9. klo 16-19 Älä jää odottamaan sakkoja, vaan huomioi uusi tietosuoja-asetus ja sen vaikutukset kaikkiin yrityksiin

Yrittäjäsanomat