Kauppapuutarha Juha Yrjölän viikko on ollut helteiden vuoksi kiireinen
23.8.2022 klo 13:07
Uutinen

Pyhtään yritys- ja kulttuuripalkinnot jaettiin Saaristomarkkinoilla

Pyhtään vuoden 2022 yritys- ja kulttuuripalkinnot jaettiin perjantai-iltana Pyhtään Saaristomarkkinoiden avajaisissa. Yrityspalkinnon sai Kauppapuutarha Juha Yrjölä Hirvikoskelta. Palkintoa perusteltiin pitkään jatkuneella yrittäjyydellä haastavalla toimialalla ja kunnan eri alueiden elinvoimaisuudella. Palkinnon yhteydessä muistutettiin myös Hirvikosken koulun ja puutarhan yhteistyöstä.

Kunniamaininnalla pitkäaikaisesta yrittäjyydestä palkittiin Painotalo Westmanin pyhtääläinen yrittäjäperhe Pirkko, Lasse ja Niko Westman.

Kulttuuripalkinnot Pyhtään Kulttuuritalolle ja Timo Perille
Vuoden 2022 kulttuuripalkinnon saivat Pyhtään Kulttuuritalo ja ITE-taiteella kunnostautunut Timo Peri. Kulttuuritalon ansioksi luetaan monipuolisten musiikkitapahtumien ja muiden elämysten tuominen Pyhtäälle. Peri taas on tehnyt muun muassa palmuja moottoritien varteen ja rautateoksia Siltakylään.

Kunniamaininnalla palkittiin Pyhtään seurakunnan kanttori Marjo Kaijansinkko.

Samassa yhteydessä Pyhtää-Seura julkisti tämän vuoden Saariston Sirkan. Hän on Teijy Kottila. Matkan vuoksi heinäkuussa julkistamatta jäänyt Pyhtään vuoden unikeko on puolestaan Reijo Yrjölä.

Lisätietoja:
Pauliina Sakki, Pyhtään kulttuuri- ja matkailusihteeri 0400 587011
Mikko Almgen, puheenjohtaja, Pyhtään yrittäjät 044 5558999