20.12.2019 klo 14:18
Uutinen

Rääkkylän Vuoden Yritys 2019 – Hoiva-alan pieni suuri toimija

Erkki Ihalaisen ei ole tarvinnut muuttaa synnyintilaltaan Rääkkylän Varpasalosta luodakseen yli 50 henkeä työllistävän yritysten verkoston. Maanviljelijästä tuli myös rakennus-, kirjanpito- ja hoiva-alan yrittäjä.

Erihaus Oy on perustettu vuonna 2006, rakentamaan Palvelukoti Virsu Rääkkylän keskustassa tyhjinä ammottaviin valtion virastotalon tiloihin.

– Rakentamista ei tällä hetkellä ole, Erihaus hoitaa yhtiöiden taloushallinnon ja kirjanpidon, kertoo Ihalainen.

Ihalainen tuli mukaan hoivapalveluihin Rääkkylän Suojakotiyhdistyksen ja Palvelukoti Viherpolun kautta. Ensin vain hoitelemaan läheisen asioita 70-luvun lopulla, sitten 80-luvun alussa nuorimpana jäsenenä johtokuntaan, myöhemmin isännöimään.

Ihalaisen yritystoiminta ulottuu samalla toimialalla myös Kiteelle, jossa hän on osakkaana ja toimitusjohtajana Karelian Kotilot Oy:ssä, joka ylläpitää ikäihmisiä palvelevaa KotKontu-vuokrataloa.

Kuntapolitiikasta mies jättäytyi pois jo 90-luvun lopulla, mutta näkemykset ovat edelleen vahvat. Erityisesti sote-alan kehitys ja pienten yritysten asema ihmetyttää, samoin kuin rakentamis- ja korjaustoiminta, josta ei oikein kukaan ota vastuuta.

– Työntekijät ovat ratkaisevassa asemassa, sanoo johtaja ja kehuu omiaan.

Johtajalle ratkaisevan tärkeä taito on osata rekrytoida.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen