4.1.2024 klo 10:49
Uutinen

Rahoitustuki mikro- ja pk-yritysten tietoturvaratkaisuihin haettavissa – ”Osa ongelmista johtuu vanhoista tekniikoista”

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on avannut haettavaksi rahoitustukea modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoprojekteihin.

Modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden rahoitustukea voivat hakea Suomeen rekisteröidyt mikroyritykset sekä pienet ja keskisuuret yritykset. Haku on avoinna 1. maaliskuuta 2024 saakka.

–  Tukea myönnetään projekteihin, joilla kehitetään hakijayrityksen omaa toimintaa ja valmiuksia suojautua tietoturvauhkilta sekä saavutetaan pidempiaikaisia vaikutuksia tietoturvallisuuden parantamiseksi hakijayrityksessä. Osa yrityksissä tunnistetuista tietoturvaongelmista johtuu käytössä olevista vanhoista tekniikoista, jonka vuoksi tukea suunnataan modernien tietoturvaratkaisujen ja -innovaatioiden käyttöönottoon, Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessaan.

Rahoitustuella vahvistetaan ensisijaisesti pk-yritysten omia valmiuksia sekä Suomen kansallista kapasiteettia ja infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä suojautumiseen. 

Rahoitustukea on haettavissa yhteensä 1 500 000 euroa. Tukea voidaan myöntää enintään 60 000 euroa per projekti. Rahoitustuella voidaan kattaa enintään 75 prosenttia projektin kokonaiskustannuksista.

Rahoitustukea voidaan myöntää 2.1.–30.9.2024 välisenä aikana toteutettaville projekteille.

Rahoitustuki on harkinnanvaraista, ja sitä myönnetään hakukelpoisuuskriteerit ja rahoitusehdot täyttäville sekä parhaiten hakemusten arvioinnissa menestyville hakijoille.

Lisätietoa rahoitustuesta löytää täältä.

Edellisellä kierroksella tukea sai 13 hakijaa

Haettavana oleva rahoitustuki muodostuu kansallisesta rahoituksesta ja Digitaalinen Eurooppa -ohjelmalla rahoitetusta kyberturvallisuuden tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden kansallisen koordinointikeskuksen EU-hankkeen rahoituksesta. Kansallinen koordinointikeskus toimii Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa.

Edellisellä, elokuussa 2023 päättyneellä kierroksella rahoitustukea oli haettavissa yhteensä 500 000 euroa. Sillä kierroksella rahoitustukea myönnettiin 13 hakijalle yhteensä 485 000 euroa. Rahoitustukea haettiin yhteensä noin 633 000 euron edestä. Myönnetyt rahoitustukimäärät per projekti sijoittuivat 7 640 euron ja 60 000 euron välille, Kyberturvallisuuskeskus kertoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus