26.4.2018 klo 15:21
Uutinen

Rakennusalan lakko vaarantaa talouskasvun

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus on hyvin huolissaan rakennusalan lakon vaikutuksista.

Rakennusliitto määräsi viime viikolla seitsemässä betonialan yrityksessä työskentelevät jäsenensä lakkoon. Lisäksi liitto uhkaa laajentaa lakkoa merkittävästi ensi maanantaista lähtien.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät toteaa, että Rakennusliiton toiminta vahingoittaa suomalaista työtä ja yritystoimintaa pahimmalla mahdollisella hetkellä. Lakkoilu vaarantaa talouden kasvua ja uhkaa hyvään suuntaan kehittynyttä työllisyystilannetta.

Lakko ei kosketa vain sen piiriin määrättyjä yrityksiä, vaan kerrannaisvaikutukset ulottuvat huomattavan laajalle suomalaiseen pk-yrityskenttään. Parhaan rakennussesongin kynnyksellä aloitettu lakkoilu aiheuttaa suuria hankaluuksia isolle joukolle rakennusalan yrittäjiä ja työntekijöitä, jotka haluavat tehdä työnsä mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti sekä aikatauluissa pysyen.

Hallitus muistuttaa, että rakennusalan palkanmaksukykyä ei voida arvioida liikevaihdon kehityksen perusteella, vaan oleellista on tarkastella alan kannattavuutta.

E-P:n Yrittäjien hallitus ihmettelee myös rakennusalan lakon yhteydessä julkisuuteen tullutta kielenkäyttöä, jonka olisi pitänyt jäädä historiaan jo vuosikymmeniä sitten. Lakon ulkopuolelle jääneitä on nimitelty Rakennusliiton viesteissä rikkureiksi, saastaksi ja limanuljaskoiksi, joita uhkaillaan jatkotoimilla. Ammattijärjestön asenne oman alansa ammattilaisia kohtaan on hyvin erikoinen ja tähän päivään täysin sopimaton.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Anne Niemi 0400 661 635

Toimitusjohtaja Heikki Risikko 050 3175 145