5.7.2018 klo 11:22
Uutinen

Rakkaus piti leipuri-Saran Suomessa ja se oli onnenpotku: Nyt haluttu keksitaikina valtaa markkinoita ja lisää herkkua on luvassa

Sara Marjoniemen mielessä ei ollut yrityksen perustaminen mutta kun kaveri vinkkasi kahvilalle naisen vangitsevista leivonnaisista, se oli menoa.

Espoolainen Sara Marjoniemi ei enää kadu hetkeäkään, ettei lähtenyt välivuoden jälkeen takaisin Yhdysvaltoihin.

Nyt hänellä on Suomessa mies ja vähintään orastava menestysbrändi, nimeltään Caccu.

Marjoniemi leipoo yhden työntekijänsä kanssas Helsingin Kalliossa sijaitsevassa liiketilassaan keksitaikinaa, jota myydään piakkoin Keskon ruokakaupoissa.

– Kutsun Kallion tilaa minitehtaaksi. Siellä on tilaa 50 neliötä, Marjoniemi kertoo.

Amerikkaa ja amerikkalaisia leivonnaisia rakastava nainen vietti Suomessa lapsuutensa kuuteen ikävuoteen asti. Sen jälkeen hän on viihtynyt enimmäkseen rapakon toisella puolella, kunnes palasi Suomeen rakkauden perässä. Nyt hän ei ole enää aikeissa lähteä Suomesta.

Marjoniemi perusti toiminimen kaksi vuotta sitten. Ensin hän leipoi kotona itselleen ja ystävilleen. Erään kaverin kautta tieto herkullisesta piirakasta levisi kahvilayrittäjän tietoon.

– En lähestynyt asiakkaita vaan asiakas lähestyi minua. Kahvila tykkäsi tuotteesta niin paljon että halusi tiöata sitä pysyvästi. Keksin hatusta hinnan ja aloitin laajemman valmistuksen.

Luvassa perinteinen omenapiirakka

Kakkutaikinan reseptin Marjoniemi on viilannut itse. Siinä on palanen kaipuuta Yhdysvaltoihin.

– Kun muutin takaisin Suomeen, aloin leipoa hiljalleen kaikkea mitä olin tottunut syömään Amerikassa, sellaista mitä ei Suomesta saanut. Alun perin minulla ei ollut tarkoitusta perustaa omaa yritystä. Nyt rakennan pikku-Amerikkaa ympärilleni, hän hymyilee.

Marjoniemen tuotteet ovat olleet myynnissä Helsingin seudulla tammikuusta lähtien. Yrityksen graafisessa ilmeessä on auttanut hyvä ystävä, joka sattuu olemaan yksi Suomen parhaista graafisista suunnittelijoista.

Kallion leipomosta lähtee maailmalle 150 tuotepakkausta päivässä. Se riittää toistaiseksi, mutta syksyllä tarvitaan lisää käsiä.

– Syksyllä valikoima kasvaa perinteisellä amerikkalaisella omenapiirakalla, sellaisella joka on suoraan valmis uuniin. Ne ovat suosittuja Amerikassa, Marjoniemi tietää.

Kuva: Daniela Talvitie

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi