13.4.2018 klo 08:22
Uutinen

Raportti: Sadoissa mobiilisovelluksissa jokin haittaohjelma

Tuoreen tietoturvaraportin mukaan 97 prosenttia yrityksistä ja organisaatioista on huonosti varautunut uuden ajan kyberhyökkäyksiin.

Tietoturvayhtiö Check Point Softwaren tuoreen tietoturvaraportin mukaan yrityksissä ja organisaatioissa on huonosti varauduttu uusimman sukupolven kyberhyökkäyksiin.

– Todistamme parhaillaan uuden sukupolven kyberhyökkäyksiä. Viidennen sukupolven eli ”Gen V” -hyökkäykset perustuvat valtioiden tasolla kehitettyyn ja vuodettuun teknologiaan, niissä käytetään useita eri menetelmiä, ne ovat nopealiikkeisiä ja kooltaan megaluokkaa. 77 prosenttia kyselyymme osallistuneista tietoturvajohtajista toi julki huolensa, ettei heidän yrityksessään ole varauduttu tarpeeksi hyvin näihin uudentyyppisiin hyökkäyksiin. Suuri osa organisaatioiden tietoturvainfrastruktuurista on vanhentunutta, kuvailee Check Pointin Chief Marketing Officer Peter Alexander.

Valtaosalla organisaatioista tietoturva on kymmenen vuotta ja vähintään kaksi sukupolvea jäljessä nykyisestä uhkatasosta.

– Yksikään yksityinen tai julkinen toimija ei ole immuuni; sairaalat, paikallishallinto ja kansainväliset yritykset ovat vaarassa, ja silti 97 prosentilla organisaatioista ei ole käytössä tietoturvaratkaisua, joka pystyy suojaamaan viidennen sukupolven megahyökkäyksiltä. Tähän täytyy saada muutos, Check Pointilta todetaan.

Raportin mukaan hyvämaineisissa sovelluskaupoissa on tarjolla yli 300 mobiilisovellusta, jotka sisältävät jonkin haittaohjelman. Pilvipalveluihin liittyvät tietoturvaongelmat, kryptovaluuttojen salalouhinta sekä MacOS- ja IoT-laitteiden haavoittuvuuksien hyväksikäyttö ovat yleistymässä.

Raporttiin haastateltiin 443 it- ja tietoturva-alan ammattilaista eri puolilta maailmaa.

toimitus (at) yrittajat.fi