Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela
16.11.2023 klo 09:02
Uutinen

Rauma palkitaan Vahva suunnannäyttäjä -kunniamaininnalla Satakunnan Yrittäjien Yrittäjäaktiivinen kunta -seminaarissa

Satakunnan Yrittäjät on myöntänyt Rauman kaupungille Vahva suunnannäyttäjä -kunniamaininnan Yrittäjäaktiivinen kunta (YRAK) -kyselyssä Yrittäjäaktiivinen kunta -seminaarissa Kokemäellä 15.11. Palkinto tunnustaa Rauman sitoutumista ja menestyksekästä yhteistyötä yrittäjäyhteisön ja elinkeinoelämän kanssa.

Satakunnan Yrittäjien vuosittainen Yrittäjä aktiivisin kunta (YRAK)-kysely mittaa kuntien toimia yrittäjyyden edistämisessä sekä yritysmyönteisen ilmapiirin ylläpitämisessä. Rauma on erottunut vuosi toisensa jälkeen joukosta positiivisella tavalla, jatkuvalla kehittymisellä.

Rauman menestys perustuu vahvaan sitoutumiseen paikallisen yritysyhteisön tukemiseen sekä toimiviin toimenpiteisiin, esim. sitoutuminen yritysvaikutusten arvioinnin käyttöön kaikissa päätöksissään, elinkeinotiimin laaja toiminta kaupungin toiminnassa ja panostukset yrityspositiiviseen viestintään. Kaupunki on ollut aktiivinen luomassa suotuisaa ympäristöä uusien yritysten perustamiselle, uusien yritysten sijoittumiselle ja olemassa olevien yritysten kasvulle.

”Satakunnan Yrittäjien myöntämä Vahva suunnannäyttäjä -kunniamaininta on osoitus Rauman kaupungin vahvasta sitoutumisesta yritysmyönteiseen toimintaympäristöön. Rauma on osoittanut vuosi toisensa jälkeen aktiivisuutta ja tehokkuutta toimenpiteissään, jotka tukevat paikallisia yrittäjiä. Yhteistyö kaupungin kanssa on todella välitöntä ja helppoa, ja sitä ollaan molemmin puolin valmiita aina parantamaan”, kommentoi Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula.

Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela kiittää paikallista yrittäjäyhdistystä, yrittäjiä ja muita yhteistyökumppaneita, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa kaupungin menestyksessä: ”Tämä kunniamaininta on yhteinen saavutus kaikille raumalaisille ja. Se osoittaa, että pitkään tehty työ on tuottanut hedelmällistä tulosta. Jatkamme edelleen työtämme vahvistaaksemme Rauman asemaa yrittäjäystävällisenä kaupunkina.”

Yrittäjäaktiivisin kunta -tittelin sai tänä vuonna Merikarvian kunta. Merikarvian voittoperusteluissa oli maininta pitkän linjan yrittäjämyönteisestä kehityksestä kunnassa sekä erityisenä yrittäjyyskasvatuksen aktiivisuus. Onnea Merikarvialle!