Sykkeellä yrittäjyyteen
Anneli Tarvainen toivoo, että projektista aukeaa oppilaille kesätyöpaikkoja. Kuva: Iiro Lyytinen

Rautalammilaiset nuoret suunnittelevat mainosvideoita paikallisille yrityksille  

Projekti starttasi Yrittäjän päivänä. Mukana on kymmenkunta yritystä.

”Sykkeellä yrittäjyyteen” on Rautalammin Yrittäjien, Matti Lohen koulun ja Rautalammin lukion yhteinen projekti, jossa ysiluokkalaiset tekevät mainosvideoita paikallisille yrityksille sosiaalisen median tileille. Videot julkaistaan muun muassa Youtubessa. Hanke on saanut Suomen Yrittäjiltä 5000 euroa Syke-rahoitusta. 

Idea sai alkunsa Rautalammin yrittäjien järjestämästä kampanjasta, jossa kyseltiin paikallisten yritysten mielenkiintoa yläkoulun oppilaiden tekemiä mainosvideoita kohtaan. Jokainen halukas yritys sai ilmoittautua mukaan.

– Halukkaita yrityksiä ilmoittautui lähes 20. Opiskelijoita ei ollut aivan riittävästi, joten he saivat äänestää mielenkiintoisimmista yrityksistä. Puolet halukkaista yrityksistä pääsi mukaan kilpailuun, projektissa mukana oleva Rautalammin lukion opettaja Anneli Tarvainen kertoo.

Rautalammin lukiolaisia on mukana projektissa tutorin roolissa. He saavat projektista kurssisuorituksia. Kaikkiaan projektissa on mukana kolmisenkymmentä yläkoululaista ja parikymmentä lukiolaista.

Ammattiraati valitsee voittajat

Kyseessä on myös kilpailu, jossa parhaat videot palkitaan. Lisäksi järjestetään yleisöäänestys somessa.

– Voittajien valinta on markkinointialan ammattilaisista koostuvan ryhmän vastuulla. He valitsevat kolme parasta videota, Tarvainen kertoo.

Hän toivoo, että yläkoululaisille olisi hyötyä projektista esimerkiksi kesätyöpaikan löytämisessä.

– Ajatuksena on, että kun nuoret tutustuvat yrityksiin, sieltä voisi irrota työ- tai harjoittelupaikkoja. Projektissa on mukana esimerkiksi yksi paikallinen maanrakennusyritys, joka haluaa kohdentaa oman videonsa työnhakumarkkinoille. Osa koululaisista ryhtyi heti miettimään, olisiko se mukava ala.

Videoiden suunnittelu on aloitettu tällä viikolla. Voittajat julkaistaan Lukio ROCKS -tapahtumapäivässä keskiviikkona 30. marraskuuta Rautalammin lukiolla.

Muita kiinnostavia aiheita

Pauli Reinikainen