5.11.2020 klo 18:00
Uutinen

Ravintoloitsija Kami Abdeh on rovaniemeläinen Vuoden yrittäjä

Rovaniemen Vuoden yrittäjäksi valittu ​Kami Abdeh​ on toiminut Suomessa yrittäjänä jo 17 vuotta. Hän luotsaa yhdessä vaimonsa ​Mirka Tiihonen-Abdehin​ kanssa rovaniemellä kolmea ravintolaa, Ravintola Feenixiä Kauppakeskus Rinteenkulmassa ja Teollisuustiellä sekä Feenix Buffet & Bistroa Minimanissa.

Lisäksi hän vastaa Minimanissa Herkkubasaari nimeä kantavan palvelutiskin tarjonnasta. Feenix-ravintoloista ensimmäinen avattiin Kauppakeskus Rinteenkulmaan vuonna 2011.

Korona-pandemia on luonut ravintola-alalle valtavia haasteita, mutta antoi rovaniemeläiselle yrittäjälle myös mahdollisuuden kehittää uutta. Elokuussa 2020 Abdeh avasi uuden ravintolan Minimani Rovaniemen tiloihin ja otti yhdessä tiiminsä kanssa hoitaakseen Minimanin palvelutiskin.

Palkintoraadin mukaan Kami Abdeh on esimerkillisesti kehittänyt yrityksen toimintaa yhdessä vaimonsa ja henkilökuntansa kanssa. Yritys työllistää Rovaniemellä jo yli 30 henkilöä.

Vuoden nuori yrittäjä kehitti uuden konseptin kotimaisille asiakkaille

Rovaniemelle vuonna 2016 perustettu Beyond Arctic Oy tarjoaa revontuliin keskittyneitä valokuvausretkiä, joilla osallistujat myös oppivat valokuvausta ja voivat ottaa oman kuvan revontulitaivaan alla. Vuoden nuori yrittäjä 31-vuotias ​Juho Uutela​ on yhdessä ​Juho Uurtamon​ ja ​Annika Uurtamon​ kanssa tehnyt revontulten valokuvaamisesta ammatin.

Palkintoraadin mukaan Beyond Arctic Oy:ssa otettiin vahva ote toiminnan kehittämiseen, kun koronan vaikutukset iskivät vahvasti matkailualan yrityksiin. Yritys on muotoillut uusimmat brändinsä, Kuru Eventsin ja Kuru Loungen kotimaiset asiakkaat mielessä pitäen.

Alun perin yrityksen viime talvisesongille Rovaniemen keskustaan avaama revontuliteatteri sai pian uuden identiteetin. Nyt tilaa voi kuka tahansa varata omaan käyttöön yksityistilaisuuksia varten. Yrityksen toimiston yhteydessä sijaitseva työpajatila päivitettiin viihtyisäksi tapahtuma- ja elokuvateatteritilaksi, Kuru Loungeksi.

Vuoden kehitysyritys on toimintaansa laajentanut Lapin Liikuntaklinikka Oy

Vuoden kehitysyritys Lapin Liikuntaklinikka tarjoaa fysioterapia ja lääkäripalveluitaan Rovaniemen Saarenkylässä ja Santasportilla. Kaiken kaikkiaan yritys työllistää 15 henkilöä. Yritys yhtenäisti toimintaansa Saarenkylän OMT-Fysioterapia Oy:n kanssa vuoden vaihteessa ja on esimerkillisesti kehittänyt toimintaansa kuluneen vuoden aikana.

Monet Lapin Liikuntaklinikan tiimiin kuuluvista asiantuntijoista on toiminut huippu-urheilijoiden parissa, kuten eri lajien maajoukkueiden tausta tiimeissä, huolehtien urheilijoiden fysioterapiasta ja hieronnasta. Yritys haluaa tuoda tämän osaamisen ja tiedon kaikkien saataville liikuntataustasta tai aktiivisuudesta riippumatta.

Business Rovaniemi osallistuu Vuoden kehitysyrityksen palkitsemiseen.

Vuoden Sisu on 20 vuotta päiväkotiyrittäjänä toiminut Esa Majava

Rovaniemen Vuoden Sisu 2020 -palkinnon saaja Päiväkoti Asemapäällikön yrittäjänä 20 vuotta toiminut ​Esa Majava​ panostaa toiminnan laatuun ja on luonut päivähoidon brändin, joka on herättänyt kiinnostusta Etelä-Suomessa asti. Yrittäjän sisua kuvaa hyvin sinnikäs laadunvarmistus, sekä se, että yrittäjä ei ole myynyt yritystä isoille ketjuille kyselyistä huolimatta.

Yritys työllistää Rovaniemellä 9 työntekijää, tarhapaikkoja päiväkodissa on 40:lle lapselle. Suomen Yrittäjät on myöntänyt Esa Majavalle vuonna 2020 myös kultainen yrittäjäristi 20 vuoden yrittäjätoiminnasta.

Vuoden yksinyrittäjä ei tingi toiminnan tai asiakaspalvelun laadusta

Vuoden yksinyrittäjä ​Johanna Helppikangas-Tuominen​ on toiminut yrittäjänä 10 vuotta. Helppikangas-Tuomisen kauneudenhoitopalveluita, kuten kasvohoitoja, mikroneulausta ja

rakennekynsiä tarjoava yritys Nordic Blush Beauty Lounge sijaitsee Rovaniemen keskustassa Rovakadulla. Toiminnassaan hän kiinnittää erityistä huomiota palvelun laatuun sekä asiakaspalveluun.

Pitkän linjan yksinyrittäjä huolehtii niin yrityksen toiminnan kuin oman osaamisensa kehittämisestä. Kivijalkaliikkeen ohella hän on avannut myös verkkokaupan, joka kantaa nimeä Nordic Blush Beauty Store.

Suomen Yrittäjät on myöntänyt Johanna Helppikangas-Tuomiselle vuonna 2020 hopeisen yrittäjäristin 10 vuoden yrittäjätoiminnasta. Rovaniemen Vuoden yksinyrittäjä -palkinto jaettiin nyt toista kertaa.