27.3.2020 klo 12:11
Uutinen

Riihimäkeläinen Minton Apparel yhdistää arvot ja asusteet

Omaan liikeideaan ja yrittäjyyteen on kimmoke saatu oman isän, Leo Belikin kokemuksesta yrityskuvatekstiilien myynnissä ja markkinoinnissa.

– Isäni omistama Belik Oy toimii maahantuojana ja tukkurina. Minton Apparel myy painettuja, brodeerattuja ja kustomoituja tuotteita yrityksille sekä yhdistyksille. Oma tuotevalikoimani tulee myös muilta tavarantoimittajilta.

Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja. Yritys on pyrkinyt konkretisoimaan tämän omissa ja tuotteissa ja toiminnassa. Tässä valmistuksen sertifiointi on tärkeääsä roolissa.

– Varmistamme, että ”viherpesua” ei ole suoritettu, vaan että tuotantoketju on tiukasti valvottu. Suosin suomalaista tuotantoa niin paljon kuin mahdollista. Suomalaisilta valmistajilta on myynnissä pipoja ja sukkia. Maahantuotuihin huppareihin, t-paitoihin, lippiksiin jne. olen teettänyt painatukset, brodeeraukset ja kangas- ja muut tuotemerkit Suomessa.

Tuotteet myydään pääasiassa nettikaupassa, suoramyyntinä ja puskaradion kautta. Tuotteet toimitetaan joustavasti tavarantoimittajilta brändäyksen kautta suoraan asiakkaille, pienellä hiilijalanjäljellä.

Yrittäjyyden haasteita, koronakorolla

Yrittäjä on sisäistänyt yrittäjyyteen liittyvät riskit. Tuotteiden myynnissä, missä valmistus ja jälkikäsittelyt tapahtuvat eri paikoissa, voi tapahtua melkein mitä vain.

– Kovin isoa rahanarvoista tavaraerää ei toivo jäävän käsiin epäkuranttina. Onneksi asioista on aina sopimalla selvitty ilman suurempia haavoja.

Koronaepidemia ulottaa lonkeronsa valitettavan moneen sopukkaan. Yrityksissä joudutaan tinkimään hankinnoista, jotka eivät ole kaikkein ensisijaisimpia.

– Täytyy vain yrittää selvitä tilanteen yli. Tietääkseni koronavirus ei onneksi viihdy tekstiilien pinnalla eikä näin ollen aiheuta taudin leviämistä, Belik toteaa.

Jäsenyyden tukea ja yrittäjyyden mielikuvaa

Antonin yritys on hiljattain liittynyt Riihimäen Yrittäjien jäseneksi. B to B -kauppiaana hän toivoo luovansa verkostoa ja kaupallisia mahdollisuuksia kollegoiden kesken.

– Järjestöjen luvatussa maassa uskon yhteisöllisyyteen myös yrittäjien kesken. Olen seurannut Facebookryhmiä ja keskustellut muiden kanssa saaden paljon ajatuksia, sekä rohkaisua omaan toimintaani. Yrittäjäjärjestön tapahtumiin en ole vielä ehtinyt, mutta niillekin on vielä aikansa. Yrittäjäjärjestöltä odotan isossa kuvassa jatkuvaa ponnistelua yrittäjyyden mielikuvan ja oikeudenmukaisen verotuksen edistämiseksi, toivoo Anton Belik.

Kuvateksti:

Anton Belik luottaa luontoystävällisiin tuotteisiin, joissa on vahvasti myös suomalaista työtä mukana.