10.11.2020 klo 11:23
Uutinen

Riihimäkeläiset siskokset alkoivat kahvila-alan yrittäjäksi poikkeusaikana

Yrittäjäsuvusta olevat siskokset Sirpa Järvinen ja Siiri Talikka miettivät vuosia omaa liiketoimintaa perustamista. Tammikuussa tarjoutui mahdollisuus omaan kahvilaan. Mokkasydän Oy rekisteröitiin samana päivänä, kun COVID-19 rajoitukset alkoivat eli 12.3.2020.

Yritysuutiset/ Riihimäki/ Katri Ahonen

– Jos emme olisi perustaneet osakeyhtiötä ennen rajoitusten alkua olisimme todennäköisesti peruneet koko kaupan. Olimme kuitenkin menossa jo lujaa vauhtia eteenpäin eikä peruminen olisi ollut tuossa vaiheessa vaihtoehto, naurahtaa Sirpa Järvinen.

Sirpa on jo vuosia tehnyt ravintola-alan töitä. Ruoka-ala kiinnosti aina, joten hän lähti kouluttautumaan ravintolakokiksi. Koulun jälkeen työllistyi Helsingin Suomalaisen klubin ravintolalle, jossa työskenteli 14 vuotta. Kokin työt siirtyivät kuitenkin pikkuhiljaa salin puolelle.

– Kun sain lapsia, en enää halunnut kulkea pitkää työmatkaa, kertoo Sirpa.

Pikkusisko Siiri Talikka työskenteli vuosia hoitoalalla, mutta sisimmässään oli aina tunne, että haluaa tehdä jotain omaa.

Haaveista totta

Sirpa työskenteli riihimäkeläisessä kahvilassa Villa Vaniljassa. Tammikuussa 2020 Jenni Höjer tarjosi mahdollisuutta jatkaa kahvilatoiminta yrittäjänä ja niin Villa Vaniljasta tuli Mokkasydän Oy.

– Oli helppo jatkaa samassa paikassa, kun tuntumaa oli tullut työhön ja asiakkaat ovat mukavia. Kevät oli jännittävää aikaa ja kauppakirjojen allekirjoittaminen venyi. Mietimme useasti mitä tässä tapahtuu, mutta luotimme asioiden järjestyvän, positiivinen Sirpa kertoo.

Kahvila Mokkasydän Oy avasi ovet 3.6.2020 ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Kahvila sijaitsee Riihimäen sydämessä, johon asiakkaiden on helppo kulkea. Yrittäjien mielestä kahvila on idealtaan hiukan erilainen kuin muilla.

– Kahvilamme on sisustettu vanhoilla huonekaluilla. Meille vähän käytetty on parempi kuin ihan uusi. Meillä käy asiakkaita vauvasta vaariin. Juttelemme asiakkaiden kanssa koska moni ihminen kaipaa juttuseuraa. Meille saa tulla myös hyvin käyttäytyvät koirat ja kerran täällä vieraili kissakin, naurahtaa Sirpa.

Tyttärille tulevaisuutta

Sirpalla on 14- ja 15-vuotiaat tyttäret ja Siirin tytär on 18-vuotias. Tytöt olivat kesätöissä kahvilassa ja auttoivat suunnittelu vaiheessa.

– Meidän tyttömme auttavat yrityksen sosiaalisen median markkinoinnissa koska hallitsevat hyvin sen ympäristön.

Mokkasydän tekee yhteistyötä leipomoiden kanssa. Tilauksesta tulee muun muassa leivokset, pullat ja leivät. Mahdollisuuksien mukaan yrittäjät suosivat lähellä valmistettua

– Kahviamme on kehuttu paljon ja olemme saaneet siitä asiakkailta kiitoksia. Kahviksi valitsimme maan vanhimman käsityöläispaahtimon Robert Paulig Roasteryn kuulas ja korpi.

Yrittäjät luottavat, että kaikki järjestyy ja asiakkaat käyvät jatkossakin. Asiakkaiden hygieniasta on huolehdittu lisäämällä desinfiointiaineita ja pöytien määriä on harvennettu turvavälien lisäämiseksi.

– Olemme kiitollisia siitä, että ihmiset ovat ottaneet kahvilamme hyvin vastaan. Meillä on onni tehdä sitä työtä mistä tykkäämme.

Mokkasydän liittyi Riihimäen Yrittäjiin, ystävän houkutellessa mukaan.

– Hienoa, kun ajetaan yrittäjien etuja. Olemme aktiivisesti verkostoituneet, esimerkiksi järjestämällä yrittäjien aamukahveja kahvilassamme.