17.12.2020 klo 09:59
Uutinen

Rohkeasti visiota kohti – Juuan Vuoden Yritys 2020: Juuan apteekki

Juuan vuoden yrittäjiksi valitut Juuan apteekin apteekkari Tarja Hyykky ja hänen miehensä Jari Hyykky ovat rohkeasti satsanneet yhteisellä työpanoksellaan paikkakunnan apteekkipalvelujen kehittämiseen.

Merkkinä tulevaisuuteen luottavasta yrittäjähengestä kuutostien vieressä kohoaa puolitoista vuotta sitten avattu apteekkirakennus, joka on suunniteltu vastaamaan nykyajan tarpeita.

Seiniin investoiminen on apteekkarien piirissä poikkeuksellista, mutta Tarja Hyykyn mukaan yrittäjän kannattaa luottaa visioihinsa ja pyrkiä niiden toteuttamiseen.

– Tätä työtä on tehty sydämellä, ja on otettu aika isoja riskejä. Siksi palkitseminen meni myös suoraan sydämeen ja oli pakko nieleskellä kyyneleitä.

Toimivat tilat etusijalla

Pari vuotta sitten apteekkiluvan Juukaan saaneen Tarja Hyykyn tarkoituksena oli alusta lähtien siirtää keskustassa toiminut apteekki uusiin toimivampiin tiloihin. Sopivaa kiinteistöä ei kuitenkaan tahtonut löytyä, jolloin Tarja ja Jari Hyykky päättivät rakennuttaa sellaisen itse. Heidän perheyhtiönsä Taksipalvelu Martikainen Oy oli nimittäin jo aiemmin hankkinut tontin S-market Juuan vierestä ja perustanut sen reunaan autopesulan.

– Silloin olisi ollut mahdollista ostaa pienempi tontti kunnalta, mutta mietittiin, että jos sitä joskus vielä tarvittaisiin, mikä tapahtuikin lopulta varsin pian, Taksipalvelu Martikaisen toimitusjohtajana toimiva Jari Hyykky kertoi.

Suurin kiitos apteekkihankkeen toteutumisesta menee Tarja Hyykyn mukaan kiinteistön suunnittelusta ja rakentamisesta vastanneelle rautavaaralaiselle Tato-Kalusteen yrittäjä Marko Tanskaselle.

– Minulla oli oma visio apteekista ja halusin ehdottomasti lääkerobotin. Sillä lähtökohdalla Marko piirsi ruutupaperille apteekin, josta en muuttaisi mitään.

Moderni palveluympäristö

Taksipalvelu Martikaisen omistamassa uudessa kiinteistössä toimii Juuan apteekin ohella Alko ja Tarja Hyykyn omistaman Medi Hyykky Oy:n Apteekkihoitola Alku. Apteekin tiloissa Tarja Hyykky halusi ennen kaikkea satsata asiakkaiden intimiteettisuojaan. Reseptiasiakkaat pääsevätkin nyt asioimaan erillisissä palvelutiloissa suljettujen ovien takana.

– Näin farmaseutti pääsee paremmin neuvomaan asiakasta henkilökohtaisesti ja asiakas saa rauhassa käydä asioita läpi, kun ei ole naapuria katsomassa ja kuulemassa, Tarja Hyykky painotti.

Apteekin erikoisuus on Drive in -palvelupiste, joka syntyi farmaseutti Jani Päivisen ehdotuksesta.

– Ajattelin, että miksipäs ei. Tänä aikana siitä on etenkin tullut kiitosta, kun asiakas pystyy hakemaan lääkkeet tulematta sisälle.

Teksti ja kuva: Piia Juntunen

Katso kaikki paikalliset Vuoden Yritykset 2020 Neuvokkaasta tästä linkistä >