24.1.2018 klo 19:09
Uutinen

Rukan ”isä” Juhani Aho on poissa

Rukan laskettelukeskuksen ”isänä” tunnettu pitkän linjan perheyrittäjä Juhani Aho kuoli tiistaina 87-vuotiaana. Oheisella videolla Juhani Aho muistelee elämäänsä ja uraansa.

Ahon kuolemasta kerrottiin keskiviikkona Rukakeskuksen Facebook-sivulla. Rukalla ja Pyhällä oli keskiviikkona suruliputus Ahon muiston kunniaksi.

Aho on koulutukseltaan korvalääkäri ja hän perusti 1960-luvun puolivälissä hammaslääkärivaimonsa Eilan kanssa Helsingin Lääkärikeskuksen. Laskettelukeskuksen yrittäjiä Ahoista tuli sattumalta 1970-luvun taitteessa, jolloin he ostivat vaikeuksiin joutuneen Rukahovin ja isä-Ahosta tuli koko hiihtokeskuksen omistaja.

Paikka oli tuttu, koska perheellä oli autiotila Rukan lähellä Kitkajärvellä, missä Juhani Aho tykkäsi käydä kalastamassa.

Nykyään perheyhtiö Aho Groupiin kuuluvat Rukakeskus, Pyhätunturi, Aava Lääkärikeskus ja Yhtyneet Medix Laboratoriot.

Kauppalehti kertoo, että Juhani Aho ei ollut eläessään harrastanut laskettelua. Hän lähti silti kehittämään pientä hiihtokeskusta. Vuonna 1987 Rukakeskus hankki Pyhätunturin samaan ketjuun.

Nykyään kaikki Juhani Ahon viisi lasta ovat perheyrityksen palveluksessa. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1999, jolloin Aho Groupin omistus siirtyi tasaosuuksin Juhani ja Eila Ahon lapsille.

– Minulla on ollut hyviä ystäviä ja tukijoita. Ilman ainutlaatuista vaimoa ja perheenäitiä asiat eivät olisi alkuunkaan niin kuin ne ovat”, elämäänsä ja uraansa muisteleva Juhani Aho toteaa oheisella videolla.

Aho Group valittiin vuonna 2008 Vuoden Perheyritykseksi.

toimitus(at)yrittajat.fi