Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.6.2017 klo 11:21
Uutinen

Saitko huijauspuhelun? Näillä sovelluksilla voit tallentaa epäilyttävän puhelinkeskustelun

Jos saat huijauspuhelun, käytössä on hyvä olla puhelut tallentava sovellus. Listasimme kolme eri vaihtoehtoa.

Suomen Yrittäjien jäsenten keskuudesta kantautuu lukuisia viestejä huijauspuheluista. Osa on ottanut käyttöön sovelluksen, jolla voi tallentaa puhelun myöhempää käyttöä varten. Nimimerkki Mika kertoo kokemuksistaan seuraavasti:

Minulla on hyviä kokemuksia omien puheluiden tallentamisesta. Ainakin Android-kännyköihin on saatavana appeja, jotka tallentavat automaattisesti jokaisen puhutun puhelun. Tallenteelta voi tarvittaessa jälkeenpäin poimia nimiä, kellonaikoja ym. täsmällisiä tietoja, eikä tule epävarmuutta, kuka lupasi mitä ja milloin. Sama appi suojaa huijareita vastaan, kun itselle jää näyttöä, miten keskustelu tarkalleen meni.

Kyseisiä sovelluksia on tarjolla useita sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille. Suomen lain mukaan omia puheluita, joissa tallentaja itse on osallisena, voi tallentaa omaan käyttöön.

Automatic Call Recorder Pro

Hinta: 5,99 euroa

Alustat: Android

Nimensä mukaisesti sovelluksen voi määrätä nauhoittamaan automaattisesti tietyistä numeroista tulevia puheluita. Usein häiritsevät soitot eivät tule etukäteen tiedossa olevasta numerosta, joten ominaisuudesta ei välttämättä ole suurta hyötyä. Sovellus tukee tallenteiden jakoa Dropboxin ja Google Driven kautta.

Call Recorder – IntCall

Hinta: Maksuton lataus, tallennuksista peritään erillinen maksu.

Alustat: iOS, Android

Sovelluksella voi nauhoittaa soitettuja ja vastaanotettuja puheluita myös ilman sim-korttia (Androidissa vain soitetut puhelut). Puhelut tallennetaan puhelimen muistiin. Tallennus aloitetaan avaamalla sovellus puhelun aikana ja painamalla tallennuskuvaketta. Tämän jälkeen sovellus soittaa puhelimeen ja aloittaa tallennuksen. Sovellus tarjoaa yhden ilmaisen tallennuksen, mutta muutoin tallennuksista peritään maksu. Viisi tallennusta maksaa 5,49 euroa.

Call Recorder FREE

Hinta: Maksuton lataus, sovelluksen sisäisiä ostoja.

Alustat: iOS

Call Recorder käyttää puheluiden tallennukseen konferenssipuhelua. Kun puhelu on käynnissä, sovelluksesta napautetaan tallennuspainiketta ja sovellus soittaa tallentavaan numeroon. Tämän jälkeen käyttäjän on yhdistettävä puhelut konferenssikeskusteluksi, jotta tallennus alkaa. Sovelluksen sisällä käyttäjän on ostettava krediittejä saadakseen tallennusaikaa. Rajoittamattoman tallennuksen saa maksamalla 5,49 euroa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi