Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

12.9.2023 klo 11:56
Uutinen

Salaatti kasvaa jatkossa Juvalla led-valojen alla kerroksissa – Yksi Pohjoismaiden suurimmista viljelmistä

Tuoreyrttien ja -salaattien markkinajohtaja Famifarm rakentaa Juvalle kerrosviljelmän, joka on yhtiön historian suurin investointi.

Järvikylän tuotteista tunnettu Famifarm laajentaa tuotantoaan kerrosviljelyyn, jossa salaatit kasvavat useassa kerroksessa led-valojen alla suljetussa tilassa.

Yhtiö kertoo tiedotteessa rakentavansa tuotantohalliin Juvalle kerrosviljelmän, joka on Pohjoismaiden suurimpia. Viljelypinta-ala on 2 700 neliömetriä ja se työllistää noin kymmenen henkilöä. Famifarmin tämän vuoden kokonaisinvestoinnit ovat kymmenen miljoonan euron luokkaa.

Vuonna 1987 perustetulla Famifarmilla on ennestään 5,5 hehtaaria kasvihuoneviljelyalaa Joroisissa. Famifarm tuottaa vuodessa yli 25 miljoonaa yrtti- ja salaattituotetta Järvikylä-brändinsä alla.

– Uskomme vakaasti kerrosviljelyn tulevaisuuspotentiaaliin. Se on yksi ratkaisu kotimaisen ruoantuotannon ja maatalouden tulevaisuuden turvaamiseen. Uusi teknologia tuo meille täysin uudenlaisia mahdollisuuksia myös tuotekehitykseen, Famifarmin toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr kertoo tiedotteessa.

Ensimmäiset kerrosviljellyt salaatit saapuvat kauppoihin jo tämän syksyn aikana.,

Kerrosviljely

Kerrosviljely eroaa perinteisestä kasvihuoneviljelystä siten, että tuotteet kasvavat täysin kontrolloidussa ja suljetussa ympäristössä.

Se mahdollistaa kiertotalouden mukaisen tuotannon, jossa ravinteita, vettä ja energiaa sekä kasvatuspinta-alaa käytetään erittäin tehokkaasti.

Salaattien kasvuympäristöä säädellään automaattisesti, jolloin olosuhteet ovat säästä ja vuodenajasta riippumatta aina parhaimmat mahdolliset.

Lähde: Famifarm

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus