Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

8.5.2018 klo 17:34
Uutinen

Sammakoita ja sademetsän suojelua – Helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto viheralan uudistajalle

Vihersisustuksen asiantuntijat Mikko Sonninen, Jaakko Pesonen ja Oula Harjula palkittiin tänään Vuoden 2018 helsinkiläisinä nuorina yrittäjinä. Helsingin Yrittäjät ry:n myöntämä palkinto jaettiin järjestön Yritystä Stadiin! -tapahtumassa.

Vihersisustukseen ja kasviseiniin erikoistunut InnoGreen (Green House Effect Oy) sai alkunsa vuonna 2011, kun trooppisiin kasveihin ja luontoon hurahtaneet silloiset metsäekologian opiskelijat Mikko Sonninen ja Jaakko Pesonen halusivat tehdä intohimostaan ammatin. Tropiikin kasveista ja sammakoista innostunut Sonninen otti osaa The Summer of Startups -innovaatiokilpailuun ideallaan uudenlaisesta kasviseinästä, Helsingin Yrittäjät kertoo tiedotteessaan. Tiimiä täydentämään liittyi jo yrittäjänä kokemusta kartuttanut Oula Harjula.

– Yrityksemme vahvuus on meidän kolmen hyvin erilaisen yrittäjän ja koko henkilöstön jaetussa intohimossa tuoda luonto takaisin ihmisten lähelle. Sitoutunut ja ammattitaitoinen työyhteisömme tuottaa uusia ideoita ja tuotteita, joista asiakkaamme innostuvat ja haluavat juuri meidät toteuttamaan heidän projektinsa, InnoGreenin toimitusjohtaja Oula Harjula toteaa.

Yritysostot siivittäneet kasvuun

Nuoret yrittäjät ovat kasvattaneet yritystä rohkeasti yritysostojen kautta. Vuonna 2014 yritys osti kilpailijansa toiminnan ja laajentui neljän hengen toimistosta kolmenkymmenen hengen pk-yritykseksi.

Tänä keväänä yritys laajeni myös Turkuun. Kotimaisten markkinoiden lisäksi yritys myy innovatiivisia vihertuotteita Baltiassa ja on suuntaamassa myös Saksan ja Venäjän markkinoille. InnoGreenin valmistamia kasviseiniä voi nähdä muun muassa Kauppakeskus Sellossa ja Kaaressa.

Vastuullinen vihersisustus ja akateeminen yrittäjyys vetosivat tuomaristoon

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2018 -valinnasta vastaa raati, johon kuului tänä vuonna Pertti Kallioinen (Street Gastro Oy, vuoden 2017 palkinnon voittaja), Terhi Salosaari (Helsingin Uutiset), Sanni Kaikkonen (HYNY), Satu Ågren (Amke ry), Eveliina Heinonen (NewCo Helsinki) sekä Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät).

– Raatiin teki vaikutuksen se, että InnoGreen menestyy kilpaillulla ja perinteisellä alalla erinomaisesti startup-hengessä. Intohimo omaan tekemiseen, yritystoimintaan ja luontoon näkyy nuorten yrittäjien määrätietoisessa tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Yritys on kasvanut rohkeasti, mutta hallitusti, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala palkitsemisperusteista.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä –kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Hyvinkäällä elokuussa Get Together -tapahtumassa.

Kuvassa vasemmalta oikealle Mikko Sonninen, Jaakko Pesonen ja Oula Harjula.

Kuvaaja: Jaana Tihtonen

toimitus (at) yrittajat.fi