29.11.2018 klo 12:20
Uutinen

Samsungin uutuuspuhelin myyntiin: Tekee ennätyksen kameroiden määrässä

Samsungin uuden Galaxy A9 -puhelimen takaa löytyy peräti neljä kameraa.

Samsung tuo tänään Suomessa myyntiin Galaxy A9 -älypuhelimen, joka erottuu markkinoilla ainakin kameroiden lukumäärässä. Niitä on enemmän kuin yhdessäkään puhelimessa tähän mennessä. Laitteessa on peräti neljä takakameraa.

A9:n edeltäjässä A7:ssa takakameroita oli kolme. A9:ssa on edeltäjänsä tavoin 24 megapikselin pääkamera, kahdeksan megapikselin superlaajakulmakamera (120 astetta) ja viiden megapikselin kamera, jonka rooli on lähinnä syvyysinformaation tallentamisessa. Näiden lisäksi valikoimaan on lisätty vielä 10 megapikselin telelinssillä varustettu kamera, joka tuo mukanaan kaksinkertaisen optisen zoomin. Etukamerassa megapikseleitä on 24.

Kameroiden lukumäärän lisääminen älypuhelimiin on yksi tämän hetken trendeistä. Äskettäin Huawei toi myyntiin Mate 20 Pro -mallin, jossa kameroita on kolme. Odotettavaa on, että myös muut valmistajat lähtevät mukaan kamerakilpailuun.

Hinta karvan alle 600 euroa

Kuvaajalle puhelin tarjoaa 19 valmiiksi ohjelmoitua kuvaustilannetta, joiden tarkoituksena on optimoida kuvien säädöt kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. Jos kuva tärähtää, valottuu huonosti tai jos kuvattavan kohteen silmät ovat kiinni, A9 ehdottaa uuden kuvan nappaamista.

Uutuuspuhelimella otettuja kuvia katsellaan 6,3-tuumaiselta näytöltä. Tallennusmuistia on 128 gigatavua ja sitä voi laajentaa enimmillään 512 gigatavun muistikortilla. Joitakin käyttäjiä saattaa ilahduttaa se, että Samsung on säilyttänyt puhelimessa 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

Galaxy A9 tulee Suomessa myyntin kolmella värivaihtoehdolla (musta, sininen ja pinkki). Pinkki tulee tarjolle joulukuun aikana. Puhelin toimitetaan Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversiolla.

Samsungin uutuuden suositushinta on 599 euroa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi