18.9.2017 klo 11:14
Uutinen

Sankarikoulutus pelastaa henkiä

Hätäensiaputaidoista voidaan puhua kansalaisvelvollisuutena. Ensiapukoulutuksen voi suorittaa myös LähiTapiolan ja Suomen Punaisen Ristin Sankarikoulutuksen kautta. Viime vuonna koulutus antoi alkusammutustaitoja 27 000 suomalaiselle ja tänä vuonna keskitytään hätäensiapuun. Koulutus on tarjolla niin yksityishenkilöille kuin yrityksille.

Tärkeimmät hätäensiaputaidot sisältävä koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa. Sankarikoulutus kestää yhteensä neljä tuntia, ja se on myös virallinen ensiapukoulutus. Jokainen koulutuksen läpikäynyt saa hätäensiaputodistuskortin.

Sankarikoulutuksen teoriaosuus käydään läpi ennakkoon netissä.

Kolmen tunnin käytännön opetuksessa pääsee tositoimiin elvyttämään tajutonta Anne-nukkea, käyttämään defibrillaattoria, sitomaan haavoja tai auttamaan tukehtumis- tai kylmettymisvaarassa olevaa lähimmäistään.

– Hätäensiaputaidot ovat jokaisen kansalaisvelvollisuus. Kaikilla pitäisi olla taidot ja rohkeutta auttaa hädän tullen – tai vähintään soittaa apua. Ja mitä useammin harjoittelee, sitä helpompaa se on, vakuuttaa LähiTapiolan markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Anna-Maria Pasanen.

Hätäensiaputaitoja harjoitellaan LähiTapiolan toimipisteissä ympäri maan. Maksuttomiin koulutuksiin voi ilmoittautua osoitteessa www.sankarikoulutus.fi.

– Koulutusten suosio on yllättänyt meidät täysin. Kevään koulutukset olivat täynnä ja nyt sama vauhti näyttää jatkuvan syksyllä, kertoo Pasanen.

Kohderyhmänä myös yritykset

LähiTapiola suuntaa Sankarikoulutukset tänä vuonna myös 30 000:lle 5-6 -luokkalaisille koululaisille.

– Sen ikäiset lapset oppivat helposti uusia taitoja, ja voivat opettaa niitä muillekin, Anna-Maria Pasanen toteaa.

LähiTapiola antaa jokaiselle koulutukseen osallistuvalle luokalle 10 elvytyspakettia, joilla koululaiset voivat harjoitella myös kotonaan.

– Myös yrityksille Sankarikoulutus tarjoaa hyvän tilaisuuden hankkia henkilökunnalle ensiapukoulutus, sillä koulutuksesta saa virallisen hätäensiapu (4h) –todistuksen. Yrityksillä on lakisääteinen velvollisuus antaa ensiapuakoulutusta tietylle osalle henkilökuntaansa ja hätäensiapu täyttää tämän vaatimuksen toimialoilla, joita ei pidetä erityisen vaarallisina, muistuttaa Pasanen.

Mikäli yritykseltä vaaditaan riittävästi laajemmat EA1-taidot omaavia, sopii LähiTapiolan Sankarikoulutus kertauskurssiksi vähintään kolmen vuoden välein uusittavalle EA1-koulutukselle.

Sankarikoulutuksia pyritään järjestämään yrityksille mahdollisuuksien mukaan. Lisätietoja voi kysyä omasta LähiTapiolan toimistosta.

Pyynnön voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen turvallisuusprojekti@lahitapiola.fi. Kerro viestissäsi koulutettavan ryhmän koko, koulutusaika ja paikkakunta.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen täältä.

>> LähiTapiola, Varsinais-Suomi Keskinäinen Vakuutusyhtiö

(Markkinointiyhteistyö)