Somerolaiset Sari Majuri (vas.) ja Heidi Mäkinen nauttivat gaalaillasta täysin siemauksin. Kuva: Katri Haavisto
22.9.2023 klo 12:45
Uutinen

Sari Majuri ei jätä tänäkään vuonna gaalaa välistä – ”Siellä olen omieni joukossa”

Vuoden palkitsevin ja odotetuin juhla – Varsinais-Suomen Yrittäjägaala kokoaa tänäkin vuonna yhteen lähes 800 alueen yrittäjää juhlimaan ja palkitsemaan vuoden ansioituneet yrittäjät. Monelle gaalaan osallistumisesta on ehtinyt vuosien aikana muodostumaan perinne, joka tuo glamouria ja säihkettä harmaan syksyn keskelle.

Someron Yrittäjien puheenjohtajalle ja Majurimove Oy:n yrittäjä Sari Majurille Varsinais-Suomen Yrittäjägaala on vuorossaan jo kolmas. Tänäkin vuonna Majuri johdattaa somerolaiset yrittäjäjoukot paikan päälle yhteiskyydityksellä, jonka yhdistys jäsenilleen yhdessä kumppanin kanssa kustantaa. Tarkoituksena on nauttia gaalapäivästä täysimääräisesti, joten myös muulle etkoilulle on raivattu aikaa kalenterista.

– Päivä alkaa tietysti siitä liikkeelle, että menen kampaajalle. Ellu (Elina Riikonen, RedHead Oy) pistää tukan kuntoon, ja itseasiassa olemme paikan päällä isolla porukalla. Hallituksen eukot kokoontuvat yhdessä kotkottamaan gaalapäivää. Koko päivä menee siis yhdessä naisten kesken valmistautuessa, Majuri taustoittaa.

Kun hiukset ja meikit on laitettu kuntoon, suuntaa Majuri yrittäjäystävineen kohti Jussin Baaria, missä Someron Yrittäjät ovat perinteisesti aloitelleet ennen kimppakyydin saapumista. 

Ainutkertainen tilaisuus

Liikunta-alalla toimiva Majuri on totuttu näkemään tyylilleen uskollisesti usein sporttisessa asussa. Varsinais-Suomen Yrittäjägaala onkin monelle yrittäjälle hieno ja usein ainutkertainen tilaisuus päästä laittamaan niin sanotusti ykköset päälle iltapuvun muodossa. Myöskään Majurille iltapuvut eivät ole arkipäivää, vaikka hän on ehtinyt Yrittäjien jäsenyytensä kiertämään myös valtakunnallisissa yrittäjägaaloissa.

– Koko hallitusurani alkoi tavallaan Valtakunnallisilta yrittäjäpäiviltä Jyväskylästä, johon somerolaiset raahasivat minut mukaan. Paikan päällä kuulimme myös presidentti Sauli Niinistön puheen. Muistan, että olin hyvin liikuttunut ja vaikuttunut, joten porasin koko puheen ajan. Minut oli sillä hetkellä myyty, joten kiitos sen gaalan lähdin mukaan aktiivitoimintaan.

Joskus kuulee sanottavan, että gaalat ovat jäykkiä tilaisuuksia. Majuri on kuitenkin tästä erimieltä. 

– Meidän pöytäseurueessamme ei turhia pönötetä. Niille, joiden mukaan gaalat ovat jäykkiä tilaisuuksia sanon, että tutustukaa ihmisiin, jotka eivät ole niin jäykkiä! Viime gaalassa kävin itsekin tutustumassa esimerkiksi Kaarinan kaupunginjohtajaan. Gaala on siis hieno paikka luoda myös uusia kontakteja ja kasvattaa verkostoja.

Kierrättäminen kunniaan

Vuosien varrella Majuri on hankkinut gaaloja varten kolme iltapukua. Tänä vuonna hän ei aiokaan suunnatta mekko ostoksille, vaan valitsee gaala-asun jo olemassa olevasta repertuaarista.

– Tänä vuonna Logomoon laitan päälle iltapuvun, joka oli päälläni muutama vuosi sitten valtakunnallisessa gaalassa. En siis aio enää ostaa uusia mekkoja. Se ei ole ollenkaan eettistä. Jos jotakin teen, niin tuunaan mekkoja paikallisella ompelijalla, sanoo Majuri. 

Majurin mukaan pienet yksityiskohdat, korut ja kampaus tekevät uuden kokonaisuuden.

– Kyllä maailma on mennyt siinä mielessä eteenpäin, ettei enää tuijoteta sitä, onko jollakin sama mekko päällä kuin vuosi sitten. Yksi hyvä vaihtoehto on myös vuokrata mekko. Sitäkin olen pohtinut, että vuokraisin jotakin suomalaista designia, mutta sen aika ei ole ainekaan vielä tänä vuonna.

Odotuksia ilmassa

Parasta Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa on Majurin mielestä se, että samassa tilassa on sadoittain saman henkisiä ihmisiä kuin itse. 

– Se on se juttu. Ei ole väliä kenen kanssa menen illan aikana keskustelemaan, sillä on täysin selvää, että tulemme puhumaan samaa kieltä. Gaalassa tiedän, että olen omieni joukossa.

Herkkikseksi tunnustautuva Majuri myöntää, ettei kyyneleiltä tulla tälläkään kertaa säästymään, vaikka paikalla ei näillä näkymin olekaan tasavallan presidenttiä. Päällimmäisenä gaaloista jää muistoihin kuitenkin muut asiat kuin kyyneleet. 

– Viime vuonna Pete Parkkonen oli ihan hemmetin hyvä ja kuuma. Tänäkin vuonna tulee varmasti olemaan hyvä show, mutta todennäköisesti erilainen. Emme myöskään aio tällä kertaa missata jatkoja, sillä yleensä ilta loppuu aina lyhyeen.

Varsinais-Suomen Yrittäjägaalaa juhlitaan lauantaina 18.11. Logomossa. Illan aikana jaamme maakunnallisen vuoden yritys-, vuoden yksinyrittäjä-, vuoden nuori yrittäjä sekä kuntakohtaiset palkinnot. Illan showsta vastaavat jäsenyritys Flama Crew, bilebändi Popkorn sekä Virve Rosti. Liput jäsenille 99€ (+ alv 24%).

Inkeri Sundberg