21.2.2018 klo 11:54
Uutinen

Sarjayrittäjä Ilkka Lavas vie ravintolahakunsa Iraniin

Kovassa kasvussa oleva ravintolahakupalvelu on laajentunut Iraniin.

Suomalaisen City Familyn jäsen EatAndTheCity on laajentanut toimintansa Iranin pääkaupunkiin Teheraniin. EatAndTheCity tunnetaan City-lehteen integroiduista Eat.fi -palvelusta sekä TableOnline -pöytävarauspalvelusta.

Iranissa palvelu toimii yhteistyössä Balvin Co:n kanssa. Iranilaisille asiakkaille perustetaan pinok.ir -ravintolahakupalvelu.

EatAndTheCityn perustaja Ilkka Lavas tuntee yhteistyökumppaninsa Pouya Mohammadin vuosien takaa.

– Vaikka Iran on iso maa ja Teheranissakin yhtä paljon ihmisiä kuin New Yorkissa, emme olisi ilman Pouyaa keksineet mennä sinne ainakaan vielä. Pouyalla on paljon paikallistietoa, ja hän on saanut yhteistyökumppaneikseen Iranin isoimpia alan toimijoita. Kun tällainen tilaisuus tarjoutuu, siihen kannattaa tarttua, vaikkei se osuisikaan alkuperäiseen suunnitelmaan.

Iranissa korkealaatuinen ruokakulttuuri

Pouya on jo pidemmän aikaa etsinyt sopivaa suomalaiasta tuotetta tai palvelua, jonka hän voisi tuoda kotimaahansa.

– Halusin viedä jotain muuta kuin Nokian tai puuta. Iranissa on viime aikoina kehitetty monia ruoan tilauspalveluita, ja ne ovat olleet suosittuja sekä sijoittajien että asiakkaiden keskuudessa. Eat.fi:n kaltainen palvelu on kuitenkin puuttunut, ja ravintolat ovat ottaneet sen ilomielin vastaan.

Pouyan mukaan Iranin ruokakulttuuri on korkeatasoista. Ihmiset kokeilevat uusia ruokia käyvät paljon ravintoloissa.

– Sanotaan, että kun uusi ravintola aukeaa, niin sitä ei tarvitse paljoa mainostaa, sillä puskaradio toimii niin hyvin. Tieto kulkee hyvin myös sosiaalisessa mediassa, monilla ravintola-alan somevaikuttajista on 40 000-400 000 seuraajaa.

Pinok.ir:issä on tällä hetkellä 2400 ravintolaa. Seuraavaksi palveluun aiotaan lisätä myös kahvilat ja catering-palvelut.

Pouyan mukaan Pinok.ir erottuu paitsi tuomalla esille suomalaisuutta, myös tarjoamalla EatAndTheCity:n mukaista monipuolista palvelua, johon on integroitu ruoka-alan yritykset, pöytävarauspalvelut, online-tilaukset ja tulevaisuudessa myös taksipalvelut.

Ilkka Lavas on mukana Suomen Yrittäjien huhtikuussa (14.-15.4.2018) järjestämällä Yrittäjäristeilyllä. Yrittäjäristeily on kaksipäiväinen tapahtumakokonaisuus, missä osallistujille on tarjolla lukuisia koulutuksellisia ja inspiroivia puheenvuoroja. Lavas on yksi tapahtuman pääpuhujista ja hänen aiheenaan on Brändin kirkastaminen. Lisätiedot: www.yrittajaristeily.fi.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi